Maxime Meiland verloor halve ton door mediarel over kledinglijn

Maxime Meiland heeft meer dan 50.000 euro verloren met haar mislukte kledingmerk Monciel. Ze wijt dat deels aan zichzelf, maar ook deels aan de media die haar ontmaskerden als Ali-copycat.

Maxime Meiland © Wessel de Groot

De Meiland-telg dacht vorig jaar snel geld te verdienen door kleding van de Chinese discounter AliExpress te spotten, de maten aan te laten passen en vervolgens voor tien keer zoveel geld te verkopen onder haar eigen merknaam ‘Monciel’. Steeds meer BN’ers worden ontmaskerd met dat soort copycatpraktijken en ook Maxime was de klos.

Halve ton

Maxime besloot eind vorig jaar om maar te stoppen met Monciel, omdat niemand meer zin had om kleding te kopen die je voor een tiende van de prijs ook gewoon bij AliExpress kan halen.

Het heeft haar veel verlies opgeleverd, vertelt ze in de nieuwste Beau Monde. “Het flopte. Dat was ontzettend balen, want ik was er anderhalf jaar mee bezig geweest en ben meer dan een halve ton kwijtgeraakt. Dat lag deels aan mezelf en deels aan de media.”

Boos op media

De 25-jarige Maxime vindt dat de media haar flink te pakken hebben genomen. “Ik heb er bewust voor gekozen om een bestaande collectie van een fabrikant aan te passen, omdat ik het eng vond om helemaal vanaf nul te beginnen. Dat kon volgens de media niet door de beugel, wat overal breed werd uitgemeten.”

Uiteindelijk had ze het zelf gewoon beter moeten aanpakken, zegt Maxime. “Ik neem het mezelf kwalijk dat het is mislukt, want ik heb toch de simpele weg gekozen.”

‘Ik durf niet meer’

Inmiddels heeft Maxime geen zin meer in een kledinglijn. “Ik vind kleding nog steeds heel leuk, dus het blijft kriebelen. Sommige mensen nomen het truttig, maar ik ben dol op kraagjes, plissé, zakjes met kantjes erlangs. Er is niet echt een merk waarvan ik denk: die verkopen dat.”

“Het lijkt me nog steeds te gek om zoiets op te zetten, maar zelf produceren ga ik nooit meer doen. Dat kost zoveel geld, dat zou ik niet meer durven.”

Beau Monde

Het interview met Maxime Meiland kunt u lezen in de nieuwste Beau Monde. Die ligt vanaf morgen in de winkels.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het terecht dat Maxime Meiland veel geld verloor met haar 'gestolen' kledinglijn?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen