Onwennige tv: Frans Bauer keihard aangevallen in talkshow Humberto

Frans Bauer staat bekend als een grote publiekslieveling die nog geen vlieg kwaad doet. Toch werd hij gisteren in de talkshow van Humberto Tan van alle kanten aangevallen. “Luister naar me!”

Frans Bauer en Lee Towers © RTL

Humberto Tan liet gisterenavond in zijn talkshow een fragment zien van een Hongaarse dirigent die zich onder toeziend oog van zijn publiek liet vaccineren. Frans Bauer werd vervolgens naar zijn mening gevraagd, maar hij reageerde weifelend. “Ja.. Als iemand daarvoor kiest…”

Frans antivaxxer?

Medegast Gerard Joling reageerde ietwat verbaasd: “Het is wel goed om het volk te laten zien. We moeten er toch een keer van af? Jij moet straks ook weer zingen, Frans.”

Lee Towers in shock: “Maar jij hebt je eigen nog niet in laten enten?”

Frans zwijgt daarover: “Ik laat me daar niet over uit, want ik vind dat je mensen zelf moet laten kiezen. Ik vind dat je zelf je eigen moet informeren over wat je wil. Ik vind dat het als artiest niet mijn taak is om mensen te overtuigen om een prik te nemen.”

‘Flauw geouwehoer!’

Gerard: “Maar als ik jou zo hoor, dan denk ik dat je niet gevaccineerd bent.”

Frans: “Nee, ik zeg je dat ik dat voor mezelf wil houden.”

Gerard: “Ja, maar als je al dertig jaar naar de Chinees gaat, dan weet je toch ook niet precies wat erin gaat?”

Frans geïrriteerd: “Nee, dat is een beetje flauw geouwehoer. Ik vind gewoon dat je iedereen moet respecteren.”

Gerard: “Dat moet ook, maar we moeten er toch van af met z’n allen, Frans?”

Eigen keuze

Frans vindt het belangrijk om mensen niet te pushen. “Daar ben ik het ook mee eens, maar het is dan nog wel een keuze die ik zelf maak. Het moet ook een keuze zijn van iemand thuis die zegt: ‘Ik laat me vaccineren of ik laat me niet vaccineren.'”

Gerard: “Ik wil het niet helemaal moeilijk maken, want je weet dat ik van je hou, maar in het totaalbeeld is het wel zo: toen wij vroeger jong waren, kregen we een schrammetje voor de pokken, je had difterie, kinkhoest en polio. Dat werd niet eens gevraagd, maar het gebeurde gewoon. Om al die vreselijke ziektes tegen te gaan. Jij wil ook niet dat je kinderen en vrouw ziek worden, toch?”

Frans: “Nee, maar jij weet toch ook niet of ik gevaccineerd ben of niet?”

Hans Kraay jr.: “Wij zetten honderd euro op nee, Frans.”

Neutraal

Frans: “Ik zeg alleen dat ik vind dat je neutraal moet zijn als artiest. Waar het mij om gaat is dat ik vind dat je als artiest niet moet promoten of je wel of niet gevaccineerd wil worden.”

Gerard: “Daar ben ik het niet mee eens. Ik kan het je wel adviseren om te doen, mocht je het nog niet gedaan hebben. Ik hoef het ook niet te weten en Frans: als sterren aan de hemel staan, kan jou het schelen.”

Frans: “Ik wil graag dat iedereen serieus genomen wordt. Of je nou wel of niet gevaccineerd bent. Iedereen heeft daar zijn eigen motivatie voor en dat vind ik belangrijk.”

Gerard: “Werd ik maar eens serieus genomen.”

Lee spreekt Frans aan

Tot slot werd Frans streng toegesproken door Lee Towers. “Wij hebben meer dan een jaar – even goed luisteren naar wat ik nou zeg, Frans – onze kleinkinderen niet gezien. Wij durfden ze pas weer onder ogen te komen nadat we allebei, Laura en ik, twee keer gevaccineerd waren.”

“Ik vind – en dat is een statement wat ik nu tegen je zeg – dat wij een voorbeeldfunctie hebben. Jij bent ook een volksmenner: tienduizenden mensen komen er op je af. Het is een stukje verantwoordelijkheid dat je moet nemen.”

Fragment

Een fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Frans Bauer zijn fans moet adviseren zich te vaccineren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen