Astrid Joosten ontploft: ‘Who the hell is Angela de Jong?!’

Astrid Joosten reageert in de Volkskrant behoorlijk gepikeerd op de felle kritiek van Angela de Jong. Ze laat duidelijk blijken haar niet serieus te nemen als criticus. “Who the hell is Angela de Jong?!”

Angela de Jong en Astrid Joosten © NPO

Tot afgelopen zomer heeft Astrid Joosten samen met Paul de Leeuw een halfjaar lang Op1 gepresenteerd, maar dat was één groot drama. Het was allemaal enorm lichtvoetig; op een gegeven moment presenteerden ze de talkshows zelfs met feestmutsjes op. Het had totaal geen niveau en dan ontkom je niet aan de toorn van Angela de Jong.

Angela zeer kritisch

Angela ging echt helemaal los op het Op1-duo. “Je kunt een hoop van hen zeggen – dat de één een lekker kwisje kan presenteren bijvoorbeeld en de ander kampioen gekke bekken trekken is – maar een stevig interview hoort niet direct bij hun kerncompetenties”, zei ze bijvoorbeeld.

En bitchend: “Een journalistieke talkshow is geen opvangplek voor werkloze tv-komieken. En het is ook geen 2 voor 12 waarbij de kijker thuis gezellig meepuzzelt naar het goede antwoord.”

Astrid Joosten ontploft

Negen maanden na die felle kritiek, haalt Astrid Joosten alsnog haar gram. “Of ik me herken in de kritiek van Angela de Jong, tv-recensent van het AD, dat ik te weinig journalistiek vakmanschap zou hebben? Who the hell is Angela de Jong?!”, roept ze vandaag in de Volkskrant.

Astrid laat duidelijk blijken Angela niet serieus te nemen als tv-criticus. “Weet je, ik trek me weinig aan van kritiek in de media en luister eigenlijk alleen naar een klein groepje om me heen. Zelf ben ik mijn grootste criticus: ik kijk alles terug.”

Vrijdagtoon

Had Angela dan geen gelijk over de onbegrensde lichtvoetigheid van de vrijdagse Op1 die ze presenteerden? “In onze eerste uitzendingen zag ik dat we aan het zoeken waren: wat wordt die vrijdagtoon, hoe verpak je die in interviews?”

Ze vervolgt: “Met name Paul is daar best onzeker over geweest, dat durf ik wel te vertellen. Hij is een vrije vogel, die zijn eigen programma’s maakt. Een talkshow met beperkte bandbreedte is heel anders.”

Terug in Op1

Astrid wel eigenlijk wel weer terug in Op1. “Wat mij betreft is terugkeren bij Op1 zeker een optie. Ik heb ook uitzendingen met minder amusement gedaan, met Hugo Logtenberg, toen Sophie Hilbrand ziek was. Dat ging prima.”

Een groot interview met Astrid Joosten kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen