Caroline van der Plas teleurgesteld in De Slimste Mens: ‘Zó flauw!’

Caroline van der Plas is behoorlijk teleurgesteld in de makers van De Slimste Mens. Ze vindt het onsportief dat een bepaald fragment uit het programma geknipt is. “Dat vind ik echt zo flauw.”

Caroline van der Plas © RTL

Eerder deze week kreeg Caroline van der Plas in De Slimste Mens een vraag over D-day, de dag tijdens de Tweede Wereldoorlog waarop de grootscheepse landing van westerse geallieerden op de Normandische kust plaatsvond. Caroline wist goed te beantwoorden dat dit op 6 juni 1944 gebeurde.

D-day

Na het beantwoorden van deze vraag was er een tussentijds gesprekje tussen Philip Freriks en Maarten van Rossem. En daar heeft de ergernis van Caroline van der Plas mee te maken, legde ze gisteren uit in de talkshow Humberto. “Tijdens dit gesprekje ging Maarten het hebben over D-day. Philip vroeg hem: ‘Wat is het precies en hoe ging dat dan?'”

Maarten begon vervolgens over de geallieerden en de Tweede Wereldoorlog te praten. “Toen zei hij: ‘Waar die D voor staat, is eigenlijk niet bekend.’ Toen dacht ik: dat is wel bekend. Dus ik zei: ‘Nee, dat is niet waar, want die D staat voor decision. Het is decision day, dat is waarom het D-day is.'”

Zó flauw

Wat gebeurde er toen? “Toen zei Maarten van Rossem: ‘Dat is niet waar, daar heb ik echt nog nooit van gehoord.’ Ik denk: ik ben toch niet gek?! Ik heb het later dus nog opgezocht en het klopte inderdaad. Maar dat vind ik dan zó flauw dat dat eruit gehaald wordt.”

Het is een beetje zwak, vindt Caroline. “Dan denk ik: wij leggen ons hoofd echt op het hakblok bij De Slimste Mens. Ons imago staat gewoon ernstig op het spel. En dan denk ik: is het dan imagoschadend voor hem? Dat hij dat zegt of dat de redactie dat zeg? Van: dat zenden we maar niet uit, want dan…”

‘Laat het zien!’

Caroline wilde dit gisteren per se benoemen in de talkshow van Humberto Tan. “Ik wil het dus wel even gezegd hebben. Niet zozeer dat ik gelijk heb – ik ben geen Louis van Gaal hoor – maar ik wist het gewoon zeker en hij was heel stellig. Het viel mij dus op dat hij dat niet wist, terwijl hij Amerikadeskundige is.”

Humberto: “Dat je het niet weet is niet erg, maar als iemand anders het wel weet, is het flauw als je dat niet laat zien.”

Caroline: “Dat vond ik dus ook. Dan denk ik: laat dat dan ook zien.”

Overigens zijn de meningen verdeeld over de herkomst van de term D-day. Volgens meerdere bronnen staat het namelijk absoluut niet voor decision day.

In de laatste alinea hieronder staat een spoiler.

Finalespel

Helaas voor Caroline werd ze gisteren in De Slimste Mens naar huis gespeeld door Lisa Loeb. Ze heeft het drie afleveringen volgehouden. “Zij is echt een waardige tegenstandster. Ik schaam me niet om nu weg te gaan. Ik heb verloren van de toekomstige winnares”, merkte de politica op.

De reactie van Caroline:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Caroline van der Plas een punt? Had De Slimste Mens dit gewoon moeten uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen