Jan Slagter verklaart oorlog aan Shownieuws: ‘Hij heeft lange tenen!’

Jan Slagter verklaart de oorlog aan het tv-programma Shownieuws. Hij verbiedt de showrubriek om nog langer beelden van zijn Omroep MAX te gebruiken. “Die heeft echt heel erg lange tenen.”

Jan Slagter en Evert Santegoeds © Op1, Shownieuws

Shownieuws heeft een ongelooflijk onbenullig Wob-verzoek ingediend bij de NPO over het tv-programma Showcolade van Omroep MAX. Die Edsilia Rombley-show was begin dit jaar controversieel, omdat men zo’n infantiel format – BN’ers die moeten raden welke objecten van chocola gemaakt zijn – niet vond passen bij de publieke omroep.

Wob-onzin

Jan Slagter, de baas van MAX, ging in mei diep door het stof, maar Shownieuws besloot dus een heel Wob-verzoek in te dienen. Het leverde uiteindelijk alleen wat triviale weetjes op, bijvoorbeeld dat de NPO de kosten te hoog vond om alleen te dragen en Edsilia niet de eerste keuze voor de presentatie was.

Toch pakte Shownieuws er afgelopen weekend mee uit alsof ze een soort toeslagenaffaire aan het licht bracht. Zwaar overdreven, vond Jan Slagter dat. “Ach ja het komkommertijd! Ik moet er wel om lachen: Shownieuws die een Wob-verzoek heeft ingediend over Showcolade… #belachelijk”, twitterde hij.

Jan boos

Nu blijkt dat Jan er helemaal niet zo om kan lachen en zelfs behoorlijk boos is. Gisteren wilde Shownieuws namelijk een MAX-radiofragmentje met Daniël Dekker en Rob de Nijs uitzenden, maar dat mocht niet. “Nee, daar is Jan Slagter vierkant voor gaan liggen”, aldus showkenner Evert Santegoeds.

Flauw, vindt Evert. “Die man is natuurlijk grote successen gewend en nu zat er een flop tussen en kritiek erop kan hij slecht velen, ook al is het eenmalig. Dat hadden we misschien niet moeten doen. Dat zegt hij althans. Hij geeft nu namelijk geen toestemming meer om fragmenten van Omroep MAX-programma’s in dit programma te vertonen.”

Lange tenen

Is dit een eenmalige actie van Jan om Shownieuws een hak te zetten? Nee, zegt Evert. “Dat is niet eenmalig, maar nee: ik denk dat hij dat tot zijn pensioen blijft volhouden. Hij heeft nu wel een beetje lange tenen.”

Bart Ettekoven verbijsterd: “Is hij zo boos?!”

Topfotograaf William Rutten: “Jongens, het was toch ook wel ontzettend kansloos dat Wob-verzoek, laten we even eerlijk zijn?”

Bart: “Hahaha. Het was een beetje flauw, het was een beetje dom.”

Pissig

William: “Gaan we elkaar nu overal voor wobben? Laten we dat voor belangrijke dingen gebruiken en niet voor dit soort onzindingen. Ik geef hem wel een beetje gelijk. Niet dat hij zo heel lang gaat boycotten, maar wel dat hij daar pissig over is. Dit moeten we gewoon niet doen.”

Evert: “Misschien moeten we gewoon een keer een kopje koffie drinken met een chocolaatje.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen