Lale Gül onthult waarom ze tv-hit De Slimste Mens weigerde

De nieuwe rijzende ster Lale Gül maakte gisteren haar opwachting in De Slimste Mens. Niet als kandidaat, maar als quizvraag. De uitnodiging om mee te doen heeft ze namelijk geweigerd.

Lale Gül © Beau

Lale Gül, auteur van de bestseller Ik Ga Leven, kwam gisteren voorbij in De Slimste Mens. Ze werd daarop gewezen door haar volgers op Instagram. “Altijd al een vraag willen worden bij De Slimste Mens”, laat ze weten.

‘Ik durf niet’

Daarop onthult Lale ook dat ze is uitgenodigd voor het programma, maar dat ze nee heeft gezegd. “Ik durfde nog niet en het werd me door iedereen afgeraden. Ik denk dat mijn culturele bagage tekortschiet. Misschien over een paar jaar”, aldus de schrijfster.

Ze wijst erop dat ze is opgegroeid in een streng-islamitisch gezin in Amsterdam-West en daar niet al te veel heeft meegekregen van de Nederlandse cultuur. En kennis daarover is in De Slimste Mens uiteraard wel nodig.

Ook niet op Turkse tv

Lale verkoopt wel vaker ‘nee’ aan tv-zenders, maar dan om andere redenen. Zo weigert ze bijvoorbeeld aan te schuiven in Turkse programma’s. “Ik krijg veel berichten uit het buitenland. Zo zat het Arabische Al Jazeera me lang achter de veren voor een documentaire en werd ik uitgenodigd om aan tafel te zitten op de nationale tv van Dubai en Turkije.”

“Het vliegen en het verblijf zouden geregeld worden, als ik maar kwam. Daar zat ik natuurlijk niet op te wachten, ik heb immers geen zin in nóg meer Midden-Oosterse gekwetste zielen die bereid zijn actief mij de mond te snoeren, desnoods met geweld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Lale Gül een leuke mediapersoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen