Max Verstappen-exit verpest trouwdag Ziggo-bobo Will Moerer

Het kwijtraken van de Formule 1-uitzendrechten en daarmee de wedstrijden van nationale trots Max Verstappen, heeft de trouwdag van Ziggo Sport-baas Will Moerer volledig verpest. “Ik kon niet slapen.”

Max Verstappen © Ziggo Sport

Ziggo Sport raakt in 2022 na negen jaar de uitzendrechten van de Formule 1 kwijt, werd vorige maand bekend. Ze gaan naar een nieuwe betaalde streamingdienst: Viaplay. Die partij bood er veel meer geld voor. Het is uitermate pijnlijk voor de tv-aanbieder, omdat veel klanten juist vanwege de autosport voor Ziggo kozen.

‘G°dver!’

Het heeft zenderbaas Will Moerer diep geraakt, vertelt hij dit weekend in het AD. Hij hoorde het slechte nieuws tijdens de viering van zijn tienjarig huwelijksjubileum op een Fries landgoed. “Die avond had een hoogtepunt moeten worden”, vertelt hij.

Niets is minder waar: hij kreeg te horen vér overboden te zijn. “Ons bod bleek onvoldoende, dit was het. Het speet hem, je kent het wel. Maar daar heb je natuurlijk geen ene moer aan. Ik heb de g°dvers door de hotelkamer laten gaan.”

Puinruimen

Veel tijd voor schelden was er niet. “Dan moet je meteen puinruimen. Ik heb mijn leidinggevende geïnformeerd, die gebaseerd op mijn informatie en optimisme ook had gedacht dat het goed kwam. Niet dus. Ik heb er nachten van wakker gelegen.”

Juist voor het binnenhalen van de Formule 1 had Will zijn pensioen uitgesteld. “Als het dan mislukt, dan kun je niet anders zeggen dan dat je het niet goed hebt gedaan. Maar is dat falen? Nee, ik zou niet weten wat ik anders had moeten doen.”

Bizar bod

Het Scandinavische bedrijf achter het nieuwe Viaplay blijkt een bizar hoog bod te hebben gedaan. En dat terwijl Ziggo’s bod al ’tien keer zo hoog’ was als het in het eerste jaar, in 2013, betaalde. “We zijn fors omhooggegaan, maar op een gegeven moment stopt dat ergens.”

“We kunnen een stootje hebben, maar op een gegeven moment moet je je wel afvragen: wat is in deze situatie nu het juiste bedrag? Bij ons tweede bod zeiden we: nóg meer zou onverantwoord zijn.”

AD

Een uitgebreid interview met Will Moerer, waarin hij ook praat over de consequenties die het wegvallen van de Formule 1 heeft voor Ziggo, kunt u lezen in het AD. De Blendle-link vindt u hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen