RTL Boulevard keurt lekkerste voetballers: ‘Bij vrouwen kan dit niet’

RTL Boulevard heeft gisteren in een item de lekkerste voetballers van het EK-openingsduel tussen Italië en Turkije gekeurd. “Bij vrouwen hadden we dit nooit gedaan”, gaf presentatrice Marieke Elsinga toe.

Fatima Moreira de Melo en Marieke Elsinga © RTL Boulevard

De doelgroep van RTL Boulevard bestaat nou niet bepaald uit voetbalfans – je moet op zijn minst een halve huisvrouw zijn om door dat programma heen te komen – dus werd er op geheel eigen wijze aandacht besteed aan de opening van het EK Voetbal. Het leek de redactie leuk om een ordinaire vleeskeuring te houden.

Mannelijk schoon

Presentatrice Marieke Elsinga: “Wij zaten op de redactie te denken van: wat als je naar die wedstrijd kijkt, maar niet zo gek veel met voetbal hebt? Toen zijn we een beetje naar het mannelijk schoon gaan kijken. Wat valt er allemaal te zien vanavond?”

Sportdeskundige Fatima Moreira de Melo: “Ik heb 52 mannen gegoogeld vandaag en het was erg taai. Ik dacht: Italië… Ik heb het Italiaanse waterpoloteam in 2008 in Beijing gezien in blauwe zwembroekjes en dat waren allemaal van die Armani- en Calvin Klein-modellen, echt bizar. Maar dit voetbalelftal… Ik heb echt moeten graven.”

Vleeskeuring

Uiteindelijk kwam Fatima uit op Salvatore Sirigu, Zeki Çelik, Emerson Palmieri, al vond ze de foto van Zeki heel erg lelijk. “Het lijkt hier net alsof hij een dikke kont heeft.”

Verder was het niet veel, zegt Fatima. “Het is taai. Als je niet van voetbal houdt, kijk dan alsjeblieft iets anders.”

Marieke: “Als u net inzapt en u denkt: wat zijn we aan het doen? Dit is een vleeskeuring.”

Maxim Hartman: “Ik vind dit heel seksistisch.”

Fatima: “Dat is het ook. We proberen het een beetje te balancen.”

Vrouwen

Marieke: “Dat is het in feite ook. We hebben het er vanmiddag heel uitgebreid over gehad, van: moeten we dit wel of niet doen? Bij vrouwen hadden we dit nooit gedaan. Bij mannen hebben we uiteindelijk besloten om het toch te doen.”

En daar heeft Marieke natuurlijk een punt: als RTL Boulevard dit bij het vrouwenelftal geflikt had, dan stonden Sunny Bergman en haar vriendinnen nog dezelfde avond voor het Unilever-kantoor om een advertentieboycot af te dwingen.

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen