Mart Smeets woest op De Vooravond: ‘Bel maar een imbeciele BN’er!’

Mart Smeets heeft drie weken geleden zwaar geïrriteerd een uitnodiging van het tv-programma De Vooravond afgeslagen. “Bel maar een imbeciele BN’er!”, beet hij het redactiemeisje van dienst toe.

Mart Smeets © NOS

Juist op het moment dat Mart Smeets gebeld werd door De Vooravond, stond hij op het punt om een interview te geven aan het AD. “Straks is het Karen (zijn vrouw, red.), ik moet even horen wat zij wil”, verontschuldigt hij zich tegen de interviewer van de krant. Die luisterde ondertussen goed mee.

Imbeciele BN’er

Het blijkt een redacteur te zijn van De Vooravond. “Nee, dat ga ik niet doen. Weet u, ik ga nu zelf over mijn tijd. Nee, echt niet. Daar ben ik veel te knorrig voor. U moet maar even doorzoeken, dan vindt u vast een jonge, gesoigneerde, licht imbeciele BN’er die heel graag mee wil werken. Goedemiddag!”, zegt Mart boos tegen deze mevrouw.

De AD-interviewer schrok er behoorlijk van: “Wat gebeurde daar nou?” Mart daarop: “Het is niet belangrijk. Ik word elke maand wel tien keer uitgenodigd voor televisieprogramma’s. Maar het is niet belangrijk. Punt. Ik wil helemaal niet meer in die programma’s zitten.”

Knorrig

Waarom schreeuwt hij naar De Vooravond dat ze maar een imbeciele BN’er moeten zoeken? “Ach, je overdrijft altijd een beetje in zo’n gesprek. Dat meisje aan de telefoon begreep het meteen.”

Mart heeft er dus geen zin in. “In dat soort programma’s word ik knorrig, ja. Maar het is helemaal niet belangrijk, joh. Het is een deel van mijn leven, dit soort telefoontjes. Maar het nee zeggen is ook een deel van mijn leven geworden.”

Eén uitzondering

Wel zat Mart onlangs in de talkshow van Beau van Erven Dorens. “Ik maak één uitzondering, ik ga naar Beau om over mijn boek over Canada te praten. Maar voor de rest ga ik nergens zitten en meningen hebben over ministers en wat er allemaal mis is.”

Wanneer dat inzicht kwam? “Al lang geleden.”

AD

Een groot interview met Mart Smeets kunt u dit weekend lezen in het AD, via de website, via Blendle of in de papieren krant.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen