BN’ers in de bres voor ‘onaardige’ Herman van der Zandt

Het is volgens tv-collega’s van Herman van der Zandt absolute onzin dat hij in het echte leven een gemeen sujet zou zijn. “Hier klopt echt helemaal niks van”, zegt een verbaasde Marc-Marie Huijbregts.

Herman van der Zandt © Refkele Steemers/MAX

Herman van der Zandt is maandag in het radioprogramma van Wilfred Genee neergezet als een gemene hork, die alleen vóór de camera leuk is. Volgens sidekick Niels van Baarlen kwam hij de journaallezer namelijk tegen tijdens een vaartochtje en weigerde hij hem gedag te zeggen. “Dat vond ik zó gek!”, aldus de radiobekendheid.

Marc-Marie steunt Herman

Het is volgens meerdere BN’ers echter absolute onzin dat Herman in het echt niet aardig zou zijn. “Klopt niks van. Ik zag Herman, meneer Van der Zandt, in een auto midden in Antwerpen en hij was bijzonder aardig en enthousiast”, zegt cabaretier Marc-Marie Huijbregts bijvoorbeeld op Twitter.

Herman herinnert zich dat ook nog, reageert hij: “Ja! Had net het vliegtuig gemist, maar de stemming leed er niet onder. Jij groette ook heel vriendelijk.”

‘Ik geloof er niks van!’

Ook presentator Tim Hofman gelooft het niet. “Ik geloof hier niks van. Hij zei mij een keer gedag helemaal vanuit de andere kant van een (echt best forse) kroeg. Daarvoor nog nooit ontmoet hè.”

AD-sterjournalist Thijs Zonneveld noemt het zelfs ‘fake news’. “Aardiger dan Herman krijg je ze niet.”

En programmamaker Jelte Sondij: “Ik beoordeel dit bericht als onwaar. Meerdere keren bij hem in nieuwspanel gezeten op radio 1, zeer voorkomende man!”

EO-frontrunner Willem de Gelder: “Hoax. Hele aardige vent.”

‘Hermaaaan!’

The Post Online-sterjournalist Bas Paternotte twitterde een paar weken geleden juist een tegenovergestelde ervaring: “Gênant moment op de gracht. Zat met vrinden op de werf en Herman de Sherman voer voorbij en ik riep HERMAAAN en zwaaien maar in een tiende seconde besefte ik: Wij hebben elkaar nooit ontmoet. Hij reageerde sportief met een ingestudeerd: ‘Leuk dat je kijkt!'”

Over de ervaring van Niels van Baarlen zegt Bas: “Ik zie er heel sympathiek uit. Wellicht dat dat meespeelt. Timing is ook belangrijk. Als die Van Baarlen hem na mij aansprak kan het een ‘GVD, ik ben er nu wel klaar mee’-moment zijn geweest.”

Puppies

Andere BN’ers nemen de situatie op de hak. “Hij wurgt ook puppies”, zegt Nieuwsuur-ster Eelco Bosch van Rosenthal. RTL Boulevard-ster Luuk Ikink: “Ik schrijf even mee hoor, dit kan wel eens ons eerste onderwerp worden vanavond.”

En Jelle Brandt Corstius kent meer BN’ers die in het echt heel gemeen zijn: “Bassie van Adriaan dus ook, was echt geshockeerd.”

Zelf reageert Herman luchtig op de kwestie:

Uitspraken Niels

De uitspraken van Niels over Herman kunt u hier teruglezen. Het fragment zelf kunt u terugluisteren op de website van Radio Veronica. Het betreft de uitzending van maandag 14 juni, de bewuste passage begint om 1:09:45.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Herman van der Zandt een leuke tv-persoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen