Johan Derksen niet gevraagd als coach The Voice of Holland

Johan Derksen is nog nooit gevraagd om coach te worden in het tv-programma The Voice of Holland op RTL 4. “Ze vragen me niet”, zegt de voetbalanalist. “En dat gaan ze ook niet doen ook.”

Johan Derksen © SBS 6

Met zijn theatershows over blues en als organisator van het internationale bluesfestival in Grolloo, is Johan Derksen een echte kenner in dit muziekgenre. Toch is hij nog nooit gevraagd om coach te worden in The Voice of Holland, de populairste talentenjacht op de Nederlandse televisie.

Niet in The Voice

Het kwam gisteren ter sprake in De Oranjezomer. “Wat als jij nou gevraagd zou worden als grote bluesliefhebber en als kenner van die muziek om in zo’n stoel te gaan zitten bij The Voice?”, vroeg Wilfred Genee hem in de uitzending.

Johan daarop: “Ja, maar zij vragen mij niet. Dat doen ze niet.”

Wilfred: “Het zou wel unieke tv opleveren.”

Johan: “Het is ook belachelijk dat het nog niet gevraagd is, maar ik zou precies zeggen wat ik ervan vind.”

Beter dan Ali B

Hij zou in elk geval beter zijn dan Ali B, denkt Johan. “Ik heb nog nooit het hele programma gezien, maar ik zap er weleens langs en ik zie wel eens een flitsje. Het valt mij op dat bij al die wedstrijdjes met muziek Ali B zit te raaskallen. Wat moet Ali B er in godsnaam bij?”

Ali B is echt een no-no, vindt Johan. “Wat kan Ali B die jonge talenten bijbrengen of coachen? Met dat semi-wetenschappelijke gebabbel van die man. Daar word ik heel moe van, Ali B.”

Bullsh°t

Johan denkt dat hij te eerlijk is voor een programma als The Voice. “Dan ga je onervaren jonge mensen tot op het bot beledigen en dan krijg je huilpartijen en daar moet je niet aan beginnen, joh. Je ziet me daar een bullsh°t langskomen, daar krijgt een paard de hik van.”

Wilfred: “Jij zou dan nooit draaien. Dan blijf je altijd één kant op zitten.”

Johan: “Nee, ik zie ook hele grote talenten hoor, maar het is allemaal… Kijk, ze vroegen aan mij of AJ Plug, die mij rijdt, erin kon, maar zij is nog niet fit genoeg om het te doen en zij heeft er ook geen zin in. De zanger die hier staat heeft ook meegedaan. Ik vind het niet verstandig voor artiesten die al een staat van dienst hebben.”

Kijkersbedrog

Wel heeft hij John de Mol eens getipt om zanger Sean Webster te vragen voor zijn programma We Want More. “Ik zei toen tegen De Mol: ‘Neem Sean Webster, want een betere blueszanger is er niet in het land.’ Nou, dan moet John erheen en dan zeggen ze: ‘Jij doet twee rondes mee en dan ga je eruit.'”

Kijkersbedrog, aldus Johan. “Dat wordt allemaal van tevoren bekokstoofd en daar mag je dan niks van zeggen, want een blueszanger met een dikke bierpens die de massa niet leuk vindt… Nee, er moet een barbiepopje of een dakloze winnen, maar niet iemand die dat kan. Bij The Voice is het niet anders. Je hebt geen flikker meer te vertellen.”

Fragment

Oei, dit nieuwtje heeft John de Mol liever niet op straat liggen. Het YouTube-kanaal van Veronica Inside grossiert van de fragmentjes uit De Oranjezomer, maar bovenstaande passage wordt níet aangeboden als videosnack.

De uitzendingen van De Oranjezomer kunt u terugzien bij KIJK.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen