Henny Huisman trekt keutel in: ‘Het zijn allemaal roddels!’

Henny Huisman lijkt er toch een beetje spijt van te hebben dat hij zichzelf heeft gepositioneerd als ordinaire BN’er-basher. Hij beweert nu zelfs dat zijn eigen uitspraken keiharde roddels zijn.

Henny Huisman © VPRO

Lange tijd was Marco Borsato het enige slachtoffer van Henny Huisman, maar de afgelopen tijd ontpopte de gevallen tv-ster zich als een soort losgeslagen versie van Angela de Jong. De ene na de andere BN’er moest het ontgelden: van Paul de Leeuw tot Tino Martin en van Rob Goossens tot Gordon. En inmiddels is hij ook begonnen met onbekende mensen.

‘Het zijn roddels!’

De laatste BN’ers die Henny heeft gebasht zijn Beau van Erven Dorens en Robert ten Brink. Dat zijn volstrekt inwisselbare presentatoren, sneerde Henny.

Het wild om zich heen slaan komt nu als een boemerang terug in het gezicht van Henny, want het lokt veel onbegrip uit. “Waar komt de frustratie vandaan bij Henny Huisman? Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Het is o zo makkelijk om na te trappen. Stop met deze onzin”, klinkt het bijvoorbeeld op Twitter.

Inmiddels lijkt Henny in te zien dat dit allemaal niet zo goed is voor zijn waardigheid en krabbelt hij flink terug. Zo spint hij zijn eigen uitspraken over Beau en Robert nu als roddels. “Lees nou eerst het boek voor je wat zegt want je gaat in op roddels en die zijn onzin!”, zegt hij tegen bovengenoemde twitteraar.

Spijt over Marco

Henny roept nu ook de hele tijd in de media dat hij zo’n spijt heeft van het bashen van Marco Borsato. “Ik ga het goedmaken met Marco”, zegt hij deze week in de Weekend. “Ik moet hem vandaag of morgen bellen om te zeggen: Marco, we gaan het even helemaal uitpraten. En dan is het hopelijk weer goed. Ik hou niet van ruzies.”

Na de ophef over zijn biografie beweerde Henny ineens dat hij nooit heeft gesuggereerd dat Marco het met Maan de Steenwinkel zou hebben gedaan. “Nee, ik heb helemaal niks gezegd over Maan. Absoluut niet. Het werd gesuggereerd”, loog hij op Radio Veronica. En dat terwijl het juist Henny is die dat gerucht heeft gelanceerd.

‘Stop eens met bashen!’

Wilfred Genee riep Henny maandag tot de orde op Radio Veronica. “Hé, Henny, hou je er nou een keer mee op? Met al die mensen maar bashen. Nu heb je Beau weer inwisselbaar genoemd en ‘John de Mol-presentatoren zijn anders’, Robert ten Brink daar moest je om lachen en Jan van Doorn is zelfs boos op je. Waarom doe je dat nou steeds? Waarom hou je niet een keer op met al die mensen aan te pakken?”

Henny: “Nou, ik heb het een beetje van jou geleerd.”

Wilfred: “Nou, ik doe het de laatste tijd juist helemaal niet meer volgens mij. Maar waarom doe je dat nou, Henny?”

Henny: “Ik praat niet over dat soort gedoe, daar praat ik niet over.”

Wilfred: “Dat doe je voluit.”

‘Wat een gezwam’

Henny: “Nee, dat doe ik niet. Jij vraagt het altijd.”

Wilfred: “Ja, maar jij geeft interviews waarin je dat doet.”

Henny: ‘Nee hoor.”

Wilfred: “Oh, die zijn niet echt die interviews?”

Henny: “Nee.”

Wilfred: “In de Panorama niet, in de Revu niet en al die andere bladen waarin jij mensen de maat neemt? Die zijn niet van jou?”

Henny: “Ja, die weer wel.”

Wilfred: “Ja, nou ja, wat een gezwam dit allemaal zeg.”

Jan Uriot kritisch

Jan Uriot, sterverslaggever van de Privé, begrijpt het gedrag van Henny niet zo goed, zegt hij in de rubriek Wat Vindt Jan. “Als je nou je memoires schrijft, dan mag je daarin gewoon afrekenen. Dat is helemaal niet erg, maar dan moet je ook gewoon die drol later niet weer inslikken. Dat is natuurlijk raar, maar dat doet hij een beetje.”

“Dan denk ik: dat heb je gezegd, laat het lekker zo. En ga nou niet een terugtrekkende beweging maken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Henny Huisman zichzelf belachelijk heeft gemaakt als BN'er-basher?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen