Duncan Laurence ontkent dat hij loog over corona: ‘Ik was echt ziek’

Duncan Laurence ontkent dat hij zijn coronabesmetting heeft verzonnen. Hij werd twee dagen voor de grote finale van het Eurovisie Songfestival écht positief getest, laat de zanger weten aan NPO Radio 2.

Duncan Laurence © NPO

Al snel na Duncans afzegging ging het gerucht dat hij in werkelijkheid geen corona had, maar weer eens werd geteisterd door paniekaanvallen. Het gerucht werd door Jort Kelder aangestipt in de talkshow Op1 en vorige week meldden enkele presentatoren van Radio Veronica dat Duncan waarschijnlijk écht heeft gelogen.

Loog Duncan?

Ruim een week na de Songfestival-finale laat Duncan eindelijk weer wat van zich horen. Hij gaf vanochtend een telefonisch interview aan NPO Radio 2-dj Jan-Willem Roodbeen.

De radiomaker vroeg Duncan naar de geruchten. “Nu deden er vorige week geruchten de ronde – en die werden steeds hardnekkiger – dat je niet afgezegd zou hebben vanwege een positieve coronatest, maar omdat je faalangst zou hebben en het eigenlijk niet zo zag zitten om op te treden. Wat vond je daarvan dat dat op een gegeven moment rondging?”

‘Niets van waar’

Er is volgens Duncan niets van waar. “Nou, ik hoor het nu voor het eerst, maar ik kan het me helemaal voorstellen. Ik heb daar ook over gesproken in die documentaire, maar als ik faalangst had, dan had ik daar niet eens naar de repetitie gegaan en dan had ik niet eens corona hoeven krijgen, dus die gooien we lekker van tafel.”

Jan-Willem: “Dat dacht ik ook al hoor, want je hebt ook gewoon opgetreden tijdens de eerste halve finale en dat was voor net zo veel mensen.”

Duncan: “Ja, ik heb daar gewoon gestaan. Ik had het supererg naar mijn zin. Ik mocht eindelijk weer voor publiek optreden. Ik had er hartstikke veel zin in.”

Mentale gezondheid

Sidekick Jeroen Kijk in de Vegte: “Als het wel zo was geweest, had je het dan gezegd?”

Duncan: “Zeker, ja. Kijk even naar de documentaire, daar ben ik heel open in over alles. Nee, ik zou het niet achterhouden. Zeker niet. Ik vind het heel belangrijk om over mentale gezondheid te praten, maar dan moet het wel waar zijn natuurlijk. In mijn geval was ik gewoon hartstikke ziek. Je kunt het nog steeds aan mijn stem horen.”

“Ik kan er niks aan doen, guys. Mensen l*llen altijd.”

De studio in

Het merkwaardige is dat de stem van Duncan tijdens het telefonische interview behoorlijk monotoon en ziek klonk, terwijl hij vandaag wél de studio ingaat om te zingen.

Bovendien zit hij niet bepaald in zak en as om het missen van het Songfestival-optreden. “Ik heb naar een prachtige show mogen kijken en de repetitie die we hadden opgenomen was top. Daar was ik heel blij mee.”

Inmiddels is Duncan naar eigen zeggen weer ‘helemaal op de been’.

Fragment

De reactie van Duncan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gelooft u Duncan Laurence?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen