Loog Duncan Laurence over corona? ‘Verhaal wordt steeds sterker’

Het gerucht dat Duncan Laurence heeft gelogen over zijn coronabesmetting houdt aan. Sterker nog: volgens Radio Veronica-ster Niels van Baarlen worden de verhalen hierover ‘steeds sterker’.

Duncan Laurence © NPO

Twee dagen voordat de grote finale van het Eurovisie Songfestival losbarstte, riep Duncan Laurence ineens dat hij positief is getest op het coronavirus en daardoor niet kon optreden tijdens het muziekfestijn. Iedereen leefde massaal mee, maar Jort Kelder gaf in Op1 een podium aan het gerucht dat hij die coronabesmetting zou hebben verzonnen.

Wel of geen corona?

Het is algemeen bekend dat Duncan regelmatig optredens afzegt vanwege zijn paniekaanvallen. Vorig jaar liet hij last minute verstek gaan bij de live-uitzending van het alternatieve Songfestival, waardoor er repetitiebeelden ingestart moesten worden. Volgens de geruchten had hij vorige week wéér paniekgevoelens, en geen corona.

Die geruchten worden volgens Radio Veronica-ster Niels van Baarlen steeds sterker. “Mij kwam ter ore, misschien heb jij dat ook gehoord, dat Duncan Laurence helemaal geen corona had”, aldus de radiomaker in Veronica Inside. “Ja, het verhaal wordt steeds sterker dat mensen toch zeggen van: nou, dat coronaverhaal van hem…”

‘Het kwam hem niet slecht uit’

Story-baas Guido den Aantrekker: “Er wordt gezegd dat hij een angststoornis heeft. Hij heeft vorig jaar een enorme paniekaanval gehad, waardoor er ook repetitiebeelden gebruikt moesten worden. Ik moet je eerlijk zeggen: ik denk dat ook. Ik heb ook het idee dat er meer aan de hand is.”

Tim Klijn, de vervanger van Wilfred Genee: “Ik hoorde vanuit Ahoy, iemand die er vrij dichtbij heeft gestaan, die zei letterlijk: ‘Het kwam hem niet slecht uit.'”

Guido: “Dat zou ook kunnen, hè? Maar ik vind het wel weer heel toevallig dat juist hij of all people dat dan krijgt. Ik zou ook als ik nu zou moeten kiezen denken: het was toch de paniek die weer toesloeg.”

Onwijs sneu

In alle gevallen is het erg vervelend voor Duncan, vindt Tim. “Het is ook onwijs sneu voor die gozer.”

Niels: “Je hoeft je in deze tijdsgeest niet te schamen voor deze angsten ook. Het zou hem sieren als voorbeeldfunctie.”

Nieuwslezeres Florentien van der Meulen: “Hij had inderdaad beter kunnen zeggen: ‘Ik probeer het en als het niet lukt, vergeef me dan.'”

Coming out

Hopelijk komt Duncan er alsnog eerlijk voor uit, aldus Tim. “Misschien dat hij nog met een soort coming out komt, van: ‘Ik had inderdaad geen corona, maar ik durfde het niet. Bedankt voor alle steun en ik ga eraan werken.'”

Guido: “Je ziet nu dus dat het een heel gevoelige jongen is. Dan kun je nog zo’n grote ster zijn, maar dat zegt niets over je gevoelsleven. Hij is heel gevoelig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het aandurven om Duncan Laurence te boeken voor een groot evenement?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen