Jort Kelder: ‘Liegt Duncan Laurence over zijn coronabesmetting?’

Jort Kelder heeft van boze tongen vernomen dat Duncan Laurence zijn coronabesmetting zou veinzen om niet op te hoeven treden tijdens de Songfestival-finale. Wat denkt Sietse Bakker daarvan?

Sietse Bakker, Duncan Laurence en Jort Kelder © Op1

Het is algemeen bekend dat Duncan Laurence psychisch een beetje gevoelig is. Hij krijgt al een paniekaanval als de telefoon overgaat. De afgelopen jaren zegde hij daarom diverse tv-optredens af, onder meer bij het alternatieve Songfestival vorig jaar en bij Beau. Kwade tongen zien nu een leugen in zijn coronabesmetting.

Malicieuze berichten

Jort Kelder stipte het gisterenavond in zijn talkshow Op1 aan bij Sietse Bakker, opperhoofd van de Songfestival-ploeg. “Eén ding om uit de wereld te helpen. Er zijn malicieuze berichten op internet, op sociale media, van: die jongen die faket, die heeft podiumangst en probeert er onderuit te komen.”

Onzin, denkt Sietse. “Ik vind dat ontzettend jammer, want Duncan heeft afgelopen dinsdag een waanzinnig optreden gegeven tijdens de opening van de show. Dat is een belangrijke plek. Dat heeft hij fantastisch gedaan. Duncan zat echt lekker in de wedstrijd. Ik denk dat als iemand zegt dat die een positieve coronatest heeft gehad, we daar gewoon op moeten vertrouwen.”

Co-host Welmoed Sijtsma: “Nou, bij deze is het uit de wereld.”

Nog geen oplossing

Het is voor het hele Songfestival-team wel pittig dat Duncan er morgen niet bij is vanwege zijn coronabesmetting. “Je schrikt natuurlijk, maar je gaat ook meteen in actiemodus. Het afgelopen jaar hebben we ontzettend veel met plannen B en C gewerkt. Dan ga je nadenken: hoe gaan we dit oplossen? Dat gaat lukken.”

Er is echter nog geen oplossing. “Er wordt nu nog druk aan gewerkt. We hebben gezegd: even focussen op die tweede halve finale. Die hebben we nu ook achter de rug. Dan gaan we vannacht en morgenochtend aan dat plan B werken en dan komt ook dát gewoon weer goed.”

Duncan alsnog in de show

Hoe dan ook zal Duncan alsnog in de show te zien zijn, aldus Sietse. “Je denkt van tevoren natuurlijk na hoe je dat soort situaties zou kunnen opvangen. Allerlei repetities die we de afgelopen week gedaan hebben zijn opgenomen.”

“We zijn nu aan het kijken wat we daarmee zouden kunnen doen. Of dat we Duncan misschien nog op een andere manier in de show kunnen verwerken. Ik ben ervan overtuigd dat dat gaat lukken.”

Fragment

Sietse in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen