Paul de Leeuw blijft kop van Jut, nu kritiek van Erik Dijkstra

Paul de Leeuw blijft de kop van Jut bij Op1. Na kritiek van kijkers, kenners, tafelgasten en collega Charles Groenhuijsen, krijgt hij nu ook oud-presentator Erik Dijkstra over zich heen.

Paul de Leeuw en Erik Dijkstra © Wessel de Groot

Het lijkt wel of Paul de Leeuw helemaal niets bespaard blijft als presentator van Op1. De kritiek is dat zo’n invloedrijk praatprogramma geen tv-clown aan de kop van de tafel moet zetten. Na de uitspraken van Charles Groenhuijsen – die slinks liet weten dat hij vindt dat de kritiek serieus genomen moet worden – heeft nu ook Erik Dijkstra een mening.

Geen hoogtepunt

Presentator Wilfred Genee ontlokt Erik een kritische uitspraak over Paul in de meest recente aflevering van The Friday Move op BNR Nieuwsradio. “Hoe kijk je naar Paul de Leeuw en Astrid Joosten? Hoe vind je die combinatie?”, probeert hij.

Erik daarop: “Ja, ze wilde iets lichters op de vrijdag met een iets lichter gevoel. Op het moment dat het kabinet valt, Paul de Leeuw zit in de uitzending en hij vraagt aan Wopke Hoekstra: ‘Hoe is het met je vrouw?’ Dan denk ik wel: dat vond ik geen hoogtepunt.”

‘Het is té licht’

Een bevredigend antwoord voor Wilfred, die zijn eigen mening graag laat uitspreken door de gasten die hij interviewt. “Nee. Het is wel té licht dan op zo’n moment”, bevestigt hij. Erik: “Dat vind ik wel ja.”

Vragen naar de vrouw van Wopke is sowieso een zwaktebod, vindt Erik. “Hoe heet die truttige vrouw van hem ook alweer? Ik kom even niet op haar naam. Liselot ofzo.”

Paul weg bij Op1?

Vanwege alle kritiek op Paul lijkt het erop dat hij na juni niet meer door mag bij Op1. Volgens het AD is inmiddels al besloten om hem de laan uit te sturen. Wat er dan met co-host Astrid Joosten gebeurt, is nog onduidelijk.

Gisteren uitte Wilfred zelf ook kritiek op Paul. Hij vindt dat Paul het interview met Rachel Hazes heel slecht heeft aangepakt.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat moet Paul de Leeuw na zijn Op1-exit gaan doen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen