Bronnen tegen AD: ‘Op1 loost omstreden duo Astrid en Paul’

Astrid Joosten en Paul de Leeuw keren na juni niet meer terug als talkshowduo in Op1, melden bronnen aan het AD. Daarmee zou een einde komen aan het meest omstreden Op1-duo tot nu toe.

Paul de Leeuw en Astrid Joosten © Annemieke van der Togt

Het duo ligt al geruime tijd onder vuur, omdat men vindt dat je geen tv-clown als Paul de Leeuw op een serieuze talkshow moet zetten. Het idee daarachter was dat Op1 dan op een vrolijke wijze het weekend in kan, maar veel mensen vinden het niet geloofwaardig als hij politici en hoogwaardigheidsbekleders interviewt.

Zomerduo’s

De kritiek op Paul eist nu zijn tol, zeggen bronnen tegen het AD. Zelf laat een woordvoerder van BNNVARA weten: “De huidige afspraken met Paul en Astrid lopen tot en met juni dit jaar. Welke duo’s in de beide zomermaanden juli en augustus Op1 gaan presenteren, moet nog worden besproken door de NPO en de betrokken omroepen.”

De persvoorlichter voegt daaraan toe: “Daarbij wordt ook gekeken naar ieders beschikbaarheid in de vakantieperiode.”

BNNVARA uit Op1?

Het AD heeft ook opgevangen dat BNNVARA zich mogelijk helemaal terugtrekt uit Op1 om de focus op De Vooravond te leggen. “Ook de invulling van Op1 in het nieuwe seizoen vanaf september moet nog worden besproken door de NPO en de omroepen.”

“Daar kunnen we nu in de pers dus niet op vooruitlopen. Maar wat BNNVARA betreft blijven wij ook dan deelnemen aan Op1.”

Lees ook

Charles Groenhuijsen: ‘Kritiek op Paul de Leeuw serieus nemen’ (vandaag)

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welk Op1-duo wil u nog meer weg?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Catherine Keyl vindt dat Gordon wel héél erg te koop loopt met zijn nieuwe geliefde. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen