Wilfred Genee: ‘Paul de Leeuw faalde tegenover Rachel Hazes’

Wilfred Genee vindt dat Paul de Leeuw vrijdagavond in Op1 enorm heeft gefaald als tv-interviewer. Paul had Rachel Hazes moeten doorvragen over het ‘pedofiele’ gedrag van André Hazes, stelt hij.

Paul de Leeuw en Rachel Hazes © Op1

Rachel merkte tijdens het interview in Op1 zélf twee keer op dat ze al een verstandhouding met André had toen ze nog maar een minderjarig meisje was. De eerste keer zei Rachel dat zij ‘al iets jonger’ met André samen was, waarop Paul uitriep: “Ja, dat weten we. Daar weten we alles van!”

Vreemde reactie

En aan het eind van het gesprek zei Rachel: “Ik heb André eigenlijk al vanaf mijn twaalfde heel goed gekend en vanaf mijn vijftiende kregen wij wat.” Daarna begon Paul iets te promoten waarvoor Rachel aan tafel zat. Hij vroeg geen enkele keer door over de jonge leeftijd waarop ze iets met de 19 jaar oudere André kreeg.

Onbegrijpelijk, vindt Wilfred Genee het. “Daar weten we alles van? Dat vind ik een heel vreemde reactie. Dan zou je gelijk zeggen: ‘Hoe oud was je dan en hoe zat dat eigenlijk?'”

‘Wat gebeurt hier?!’

Wilfred benadrukt dat André al 34 was toen Rachel nog maar 15 was. “Het wordt dus als voorzet gegeven door de persoon in kwestie zelf en de interviewers laten het gewoon lopen. Dan denk je: wat vreemd. Als dat door haarzelf al zo geopperd wordt, dan zou ik daar toch een paar vragen over stellen.”

Hij herhaalt daarop het fragment. “Wat is dit?! Wat gebeurt hier?! Wat is dit!? Dat was het! Ik zou zeggen: ‘Sorry, maar je doet voorkomen alsof het normaal is dat je op 15-jarige leeftijd met iemand die twintig jaar ouder is gaat.’ Dat is toch niet normaal allemaal?”

Pedofiel

André was destijds gewoon heel erg fout bezig, vindt het team van VI. Sidekick Rick Romijn: “Dit is toch pedofiel gedrag of niet?”

Collega Niels van Baarlen: “Zeker.” Wilfred: “Ja, absoluut.”

Niels: “Maar die ouders van Rachel waren zó idolaat van André Hazes, die hebben er niks tegenin gebracht. Het voelt alsof zij hen echt bij elkaar hebben gebracht.”

Heel raar, zegt Wilfred. Maar: “Ik vind het ook heel raar dat je er geen vragen over stelt.”

Fragment

Een fragment van Rachel in Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Paul de Leeuw hierover had moeten doorvragen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen