Beau deelt sneer uit aan Hugo en Mark: ‘Tjonge, kom op nou!’

Beau van Erven Dorens begint echt moedeloos te worden van het gebrek aan perspectief in deze coronacrisis. Hij ergert zich aan de door Hugo de Jonge en Mark Rutte geschapen verwachtingen.

Mark Rutte, Beau van Erven Dorens en Hugo de Jonge © NOS, RTL

Het kabinet van Mark Rutte wekte vorige week nog de indruk dat de winkels en de horeca open konden per 21 april, maar dat bleek gisteren tóch niet te gaan gebeuren. Het wekt ergernis bij Beau van Erven Dorens, die het buitengewoon onhandig vindt dat de bewindslieden voor hun beurt hebben gesproken.

Zwalkend beleid

Het coronabeleid van Mark en Hugo stelt hevig teleur, vindt Beau. “Het is het zoveelste moment waarop iedereen thuis kan zeggen en ik ook van: tjonge, kom op nou. Dat maakt het zwalkende beleid alleen maar erger.”

Na het Catshuisoverleg op zondag werd al gehint op het uitstellen van de versoepelingen. “Ze zeiden: ‘Het lijkt erop dat het niet gaat lukken.’ Dat vind ik eigenlijk ook een leugen, want je wéét dat het niet gaat lukken. Zeg dan meteen: ‘Het gaat niet door.’ Iedereen houdt dan eerst nog een halve slag om de arm.”

Prikken, prikken!

Beau was ook cynisch over het nieuwe katheder van Mark en Hugo tijdens hun coronapersconferenties. Daar staan nu symbolen met ‘wassen’, ‘afstand’ en ’testen’ op. “Er leeft bij het kabinet wanhoop omdat mensen zich steeds slechter aan die basismaatregelen houden”, legde journaliste Marieke van de Zilver uit.

Beau daarop: “Ik dacht: misschien is het leuk als ik dat in mijn talkshow ook doe aan de voorkant van mijn tafel, maar dan met drie keer prikken. Prikken, prikken, prikken. Dat ze dat dan overnemen. Dat is dan toch ook een soort overdracht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Beau hekelde Fidan Ekiz omdat ze haar mening gaf in De Vooravond. Hypocriet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen