Theo Hiddema ergert zich in Op1: ‘Luister nou toch eens!’

Theo Hiddema zat zich gisteren flink te ergeren aan de talkshowtafel van Op1. De politicus vond dat hij en zijn politieke partij Forum voor Democratie te veel in de racismehoek werden gedrukt.

Giovanca Ostiana en Theo Hiddema © Op1

Na het racismeschandaal rondom Forum voor Democratie zwaaide Theo aanvankelijk af als politicus, maar nu is hij weer van de partij: hij is gisteren beëdigd als lid van de Eerste Kamer. Bij Op1 vertelde hij waarom hij besloot terug te keren. Het interview door Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink vond hij echter heel erg vooringenomen.

Theo onder vuur

Het werd Theo niet makkelijk gemaakt. Meermaals werd hij geconfronteerd met de racisme-incidenten bij Forum. “Er zijn allerlei uitspraken, ook van meneer Baudet, die zegt dat Europa dominant blank moet blijven”, merkte Tijs op.

Theo geërgerd: “Oh, daar hebben we dat weer.”

Giovanca: “Maar wat vindt u daar echt van? Ik ben daar wel zelf benieuwd naar, want u heeft ook op andere momenten gezegd dat u wist dat hij vrolijk meedeed aan dat soort appjes. Wat ben je dan wel volgens u als je daaraan meedoet?”

Spielerei

Theo: “Als je dat wel doet, dan daag je mensen uit. Dan zit je gewoon te dingen naar een climax. Dat is spielerei. Dat heeft niets te maken met wat je innerlijk denkt te moeten zijn.”

Giovanca: “Maar dat waardeert u hoe hij dat aanpakt en waar hij voor staat?”

Theo: “Ik ken die man van haver tot gort. Ik zit vier jaar met die meneer opgescheept. Als ik een spoortje zou herkennen van racisme of…”

Giovanca: “Maar spreekt u hem aan op dit soort dingen?”

Theo: “Nee, ik wist helemaal niet dat hij dit had gezegd in die appjes. Dan denk ik: wat doe je nou weer, want ik zit met de gebakken peren! Dan krijg ik die plopkappen weer voor me.”

Goede vrienden

Giovanca: “Op mij persoonlijk komt het over alsof jullie gewoon heel goede vrienden zijn en dat het dan eigenlijk niet zoveel uitmaakt wat hij zegt of doet.”

Theo: “Jawel, als hij dingen zegt die mij mishagen en waarvan ik denk dat er een verrottingsproces in zit, dan ben ik weg.”

Tijs: “Er is geen racisme meer?”

Theo geërgerd: “Dat was er nóóit! Luister nou toch eens. Het is de buitenwacht die mij consequent duwt in die drek van racisme.”

Thierry is boos

Na afloop van de uitzending twitterde Forum-leider Thierry Baudet geërgerd: “Theo bij OP1. Mooie man, lieve vriend – groot redenaar en politicus met een missie. Wat zagen we? 15 minuten lang ‘Forum racisme Forum fascisme Forum racisme Forum fascisme Forum racisme Forum fascisme.'”

Tot slot: “Goed werk, journos! Blij dat ons belastinggeld naar de NPO gaat! 😎”

Fragment

Theo in Op1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Forum voor Democratie te kritisch benaderd wordt in de media?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen