Charles Groenhuijsen: ‘Kritiek op Paul de Leeuw serieus nemen’

Charles Groenhuijsen heeft geen sterke mening over de kritiek die er is op zijn Op1-collega Paul de Leeuw. Wel vindt hij dat je kritiek van kijkers en kenners serieus moet nemen, zegt hij in Weekend.

Charles Groenhuijsen © Wessel de Groot, MAX

Paul de Leeuw ligt al sinds zijn debuut bij Op1 enorm onder vuur van kijkers en prominenten, waaronder Henny Huisman en Imca Marina. Dat moet je serieus nemen, vindt Charles. “Je moet reacties van kijkers, en professionele kijkers zoals Henny Huisman, die zijn sporen heeft verdiend bij de televisie, zéker serieus nemen.”

Conclusies trekken

Wat moet Op1 doen met die kritiek? “Vervolgens moet je ook je conclusies trekken; zitten we op het goede spoor, moeten we dingen veranderen? Maar je moet als presentator zeker ook je eigen koers varen en jezelf zijn.”

Als Charles de kritiek zou krijgen die Paul krijgt, dan zou er een vergadering volgen. “Ik zou het wel vervelend vinden, denk ik. Om te beginnen zou ik dan met Carrie en onze vaste eindredacteur vanuit Omroep Max bij elkaar gaan zitten vanwege alle kritiek. En misschien zouden we Jan Slagter er ook bij vragen, of een paar redacteuren.”

Geen sterke mening

Is dit nou een soort verkapte aanval op Paul? Zelf zegt Charles geen sterke mening te hebben over de kritiek op zijn collega. “Toen Paul en Astrid een paar maanden geleden begonnen, wistje dat het veel reacties zou Opleveren. Dat is redelijk voorspelbaar en daar vind ik verder niet zoveel van. Ik lees het en denk: ja, dat was te verwachten.”

Waarom was het te verwachten? “Omdat wij ontzettend in de schijnwerpers staan. Er gaat bijna geen dag voorbij of er wordt wel ergens over ons geschreven. We zijn onderdeel van het maatschappelijke en politieke debat geworden als programma, nou prima. Beter zo dan andersom.”

Paul wil door

Zelf liet Paul onlangs weten dat hij gewoon door wil met Op1. “Er zullen altijd tegenstanders zijn, omdat het toch een inhoudelijk programma is. Van: wat zoek ik daar? Zolang ik het mag maken, blijf ik het nog maken, omdat ik het heel erg leuk vind”, zei hij onlangs.

De kritiek greep hem wel naar de keel. “Guido den Aantrekker zei: ‘Wie heeft Paul de Leeuw gep·jpt dat hij deze functie heeft bij de NPO.’ Op een gegeven moment wordt het zóveel. Maar nogmaals: het is een fantastisch proces om te doen.”

Update 16.10 uur

Lees ook: Bronnen tegen AD: ‘Op1 loost omstreden duo Astrid en Paul’

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Op1 structureel moet uitzenden in het weekend?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen