Linda de Mol vroeg expres niet door bij Marco Borsato: ‘Is goede vriend’

Het interview van Linda de Mol met hitzanger en vreemdganger Marco Borsato was niet om aan te zien: de zanger zwolg in zelfmedelijden. Het was allemaal totaal kritiekloos, maar dat was ook de bedoeling.

Marco Borsato en Linda de Mol © Roy Beusker

Linda wijst erop dat ze enorm goed met Marco bevriend is. “Ik ken sommige mensen zo goed dat je ook heel goed weet van: don’t go there. Ik ben ook bevriend met mensen en het zijn ook mijn collega’s. Dat is ook wel lastig. Het is niet alleen bij Marco, maar ook bij Tjitske Reidinga of Lies Visschedijk”, vertelt ze in een podcast van Radio 10.

Marco redt imago bij Linda

Lies vertelde bij Linda over het enorme verlies van haar liefdespartner. “Ze vertelde over het overlijden van haar man en dan weet ik wel: dat mag ik vragen en daar voelt ze zich senang bij.”

Toch is dat wel iets anders dan Marco die zijn imago wil redden. “Ja, natuurlijk is dat lastig. Het is een heel lastig onderwerp. Ik vond het verschrikkelijk dat Nederlands beste artiest een jaar lang met zijn hoofd onder de dekens heeft gezet. Ik was blij dat hij zoiets had van: ik ben er wel blij mee, ik ga één keer mijn verhaal doen en that’s it.”

Enorm kritiekloos

Iedereen vond het interview enorm kritiekloos. “Natuurlijk is het een precair onderwerp en ik ben niet het type dat dan gaat doorvragen van: hoe vaak, met wie en hoe heetten ze dan? Dat zit er bij mij gewoon niet op”, reageert Linda.

Linda wijst erop dat ze geen journaliste is. “Ik doe geen journalistiek interview waarin ik mensen onderuit probeer te halen of een scoop probeer te scoren. Ik ga gewoon een gesprek aan. Juist daardoor vertellen mensen mij vaak veel meer dan wanneer je begint van: je hebt dit en dit gezegd en dat was heel erg fout!”

Kritiek

Het is een prettigere manier van interviewen, vindt Linda. “Dat is mijn manier van doen. Ik heb een gesprék met mensen. Ik ben geen journalist. Maar goed, het maakt niet uit. Die kritiek komt altijd. Blijkbaar moet dat dan toch.”

Voor Linda was het vooral belangrijk dat Marco blij was. “Hij was er heel blij mee en Leontine ook trouwens.” En juist daarom was het voor de kijker zo saai.

Lees ook

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marco Borsato wil na het Linda-interview geen vragen meer over zijn leven als vreemdganger. Bepaalt hij dat zelf?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen