Albert Verlinde blijft bij Shownieuws, nieuw tweejarig contract

Albert Verlinde blijft aan boord bij Shownieuws. Zijn contract bij Talpa Network zou eigenlijk in mei aflopen, maar is nu met twee jaar verlengd. “Het bijzondere is dat het contract niet meer exclusief is.”

Albert Verlinde © Jurgen Jacob Lodder

Heel even leek het erop dat Albert zou vertrekken bij SBS 6. Hij was een paar jaar geleden binnengehaald om de vooravond van de zender een boost te geven met 6 Inside, maar dat programma is echt enorm geflopt. Hij zat zijn contract uit bij Shownieuws. Daar blijft hij nu aan boord, al zal hij waarschijnlijk wel salaris in moeten leveren.

Alleen exclusief bij Shownieuws

Albert blijft alleen exclusief verbonden aan Shownieuws als duider van nieuws en actualiteiten. Verder mag hij doen wat hij wil. “Het bijzondere aan het contract is ook dat het niet meer exclusief is, dus als een andere zender iets wil maken dat bij me past, maar niet zo bij SBS, dan mag ik dat doen. Die vrijheid wilde ik hebben”, vertelde hij gisteren in Beau.

Hij voegt in een persbericht toe: “De samenwerking met Talpa Network is de afgelopen jaren uitstekend en heel prettig geweest. Shownieuws is in die tijd nog meer een eersteklas entertainmentprogramma geworden, met een geweldige redactie en een top team aan experts. Ik verheug me erop om hier deel van uit te blijven maken.”

SBS 6 heel blij

Gaat hij ook nog iets op prime time doen? Daarover zegt hij: “Ik verheug me op de brainstorms met het team van SBS 6 voor eventuele nieuwe programma’s met mijn bijdragen. Ik ga voor een verfrissende en vruchtbare nieuwe samenwerking!”

SBS 6-baas Marco Louwerens is blij met het behouden van Albert. “Ik ben heel blij met de vernieuwde samenwerking met Albert Verlinde. Hij is en blijft de onbetwiste nummer 1 waar het gaat om het brengen en duiden van de actualiteit in de entertainment industrie.”

Veelzijdig

Marco vervolgt: “Daarnaast is Albert gedurende zijn carrière zo veelzijdig geworden dat zijn inzetbaarheid voor andere programma’s ook heel erg welkom is. Ik verheug me echt op alles wat er mogelijk is binnen de nieuwe kaders van onze samenwerking.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen