RTL vergeeft Martijn Koning, maar hoe woest is Eva Jinek nog?

De uitkomst van het gesprek tussen Peter van der Vorst en Martijn Koning is bekend. RTL heeft besloten om de cabaretier te vergeven voor zijn Thierry Baudet-roast, maar hoe zit dat met Eva Jinek?

Eva Jinek en Martijn Koning © Jinek

Martijn Koning heeft niet alleen RTL, maar ook Eva Jinek tegen zich in het harnas gejaagd met zijn felle roast aan het adres van Thierry Baudet in haar talkshow. De politicus besloot live weg te lopen uit haar programma en daar heeft ze zich ongelooflijk naar over gevoeld. Ze heeft persoonlijk haar excuses aangeboden aan de Forum-leider.

De pleuris brak uit

Na afloop was Eva behoorlijk pissig, verklapte Martijn eerder. “De pleuris brak uit, maar op een beschaafde manier hoor, want er is niet gescholden of zo, maar Eva zei wel dat dit niet de bedoeling was en baalde dat ik het vooraf niet had opgestuurd, maar nogmaals: dat doe ik nooit.”

Dat het echt menens was, bleek een avond later in Jinek. Studiogast Marc-Marie Huijbregts probeerde de boel nog een beetje te sussen, maar Eva kreeg het desgevraagd niet eens meer over haar lippen om Martijn ‘een sympathieke jongen’ te noemen. “Jij hebt toch ook sympathie voor Martijn?”, vroeg hij. Eva daarop: “Ehh, ik ben niet blij met dit.”

RTL-boycot voorbij

RTL schaarde zich volledig achter Jinek, die een redactie deelt met Beau. Martijn was naar eigen zeggen niet eens meer welkom in de late talkshow van Beau vanwege het incident met Jinek. Vorige week zaten Martijn en RTL’s tv-baas Peter van der Vorst met elkaar aan tafel om over de kwestie te praten. Daar zou zelfs een mediator bij geweest zijn.

Over dat gesprek laten RTL en Martijn nu gezamenlijk weten: “We laten het verleden achter ons en gaan met een schone lei de toekomst in.”

Eva nog boos?

Volgens RTL is Martijn weer welkom bij de zender. “Martijn is welkom als gast in diverse programma’s, de cabaretshow ‘Koning van de Dieren’ wordt herhaald en RTL en Koning blijven in gesprek over toekomstige initiatieven.”

Of hij ook weer welkom is bij Jinek, ligt natuurlijk ook aan Eva. Het is niet bekend of zij nog steeds pislink is op Martijn of dat ze hem uit de rolodex heeft laten verwijderen. Het zal ergens dit najaar blijken, want eerst is Eva nog zes maanden lang vakantie aan het vieren.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek was flink pissig op Martijn Koning. Zien we hem ooit nog terug bij Jinek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen