SBS 6 zet Wendy van Dijk op 50 uur durende liveshow Dansmarathon

Leuk nieuws voor Wendy van Dijk. Ze is door SBS 6 uitverkoren om de unieke, historische tv-show De Dansmarathon te gaan presenteren. Dat onthulde ze zondagavond in Shownieuws.

Wendy van Dijk © Shownieuws

Negen jaar na de eerste mislukte poging, komt John de Mol op 14, 15 en 16 oktober alsnog met zijn Dansmarathon-show. Vijftig uur lang zal de programmering van SBS 6 worden onderbroken om verslag te doen van een dansspektakel. We zien honderd koppeltjes dansen en het koppel dat na vijftig uur nog over is, wint 200.000 euro.

200.000 euro

Wendy van Dijk is door het dolle heen met deze presentatieklus. “Het is vijftig uur live-televisie, vijftig uur dansen. Dat is natuurlijk een ervaring om nooit te vergeten. Het is nog nooit gebeurd natuurlijk ook, dus als je fit bent en van dansen houdt, hoor je hier natuurlijk bij te zijn. Dat wil je niet missen.”

Het wordt echt een groot evenement, aldus Wendy. “Je wordt vijftig uur lang geëntertaind door dj’s en artiesten die optreden. Dat doen we in samenwerking met Radio 538. Als je als dansend koppel als laatste dansen op die dansvloer blijft staan, dan win je 200.000 euro. Dat is toch bizar?”

Scheidsrechter

Wie controleert de dansende koppels? “Er is een scheidsrechter die langs de dansvloer loopt en je in de gaten houdt, want je moet wel actief blijven dansen. Je mag niet verslappen, maar serieus. Je krijgt een waarschuwing als je verslapt en bij twee waarschuwingen krijg je een rode kaart en is het exit.”

Vijftig uur dansen is natuurlijk niet goed voor de gezondheid. “Er zijn ook artsen die je in de gaten houden: als ze denken dat het niet meer verantwoord is, dan moet je ook de zaal verlaten. Ze dragen een hartslagmeter op zich en op die manier wordt alles in de gaten gehouden.”

Opnames in Breda

De opnames zullen plaatsvinden in Brabant. “We gaan het in Breda doen, want we hebben natuurlijk een enorme ruimte nodig en daar is een nieuwe evenementenlocatie. Dat is Breepark, waar honderden mensen terecht kunnen. We volgen de danskoppels niet alleen op de dansvloer, maar ook backstage.”

De koppels hebben vijf uur de tijd om te rusten in die vijftig uur. “Dat mogen ze zelf indelen. Dat moet ook wel, want anders houd je het niet vol. Er worden daarvoor slaapruimtes gemaakt.”

Geen man-man-koppels

Opvallend is dat er geen man-man- of vrouw-vrouw-koppels mee mogen doen. “Nee, het moet wel man-vrouw zijn. Dat heeft echt te maken met de fysieke gelijkheid en de krachten. Dat moet je gelijk kunnen meten.”

Albert Verlinde: “Ja, want anders heb je twee binken die zeggen: ‘We knallen nog wel even door.'”

Wendy: “Ja, die houden het dan misschien weer beter vol, mannen. Weet ik het. Maar goed, het is in elk geval een koppel. Het hoeft geen stelletje te zijn, het kan ook gewoon man-vrouw zijn. Het wedstrijdgeld is wel 2.500 euro, omdat het gaat naar het goede doel. Ik zou dan adviseren om je te laten sponsoren door bijvoorbeeld een lokale dansschool.”

2.500 euro

Die 2.500 euro moeten de kandidaten betalen. “Ja, die moet je inleggen. Ik denk dat iedereen gewoon hier aan mee wil doen. We hebben maar ruimte voor 100 koppels. Het is iets heel, heel, heel bijzonders. Het is non-stop live televisie, nog nooit eerder gebeurd.”

“Het wordt een gigantisch spektakel. Het is een nationale actie in samenwerking met de VriendenLoterij. Er hangt een goed doel aan en dat goede doel maken we later bekend.”

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen