Nikkie Plessen doet beklag bij Wopke Hoekstra: ‘U zit hier nu toch’

Nikkie Plessen heeft zondagmorgen in het tv-programma WNL op Zondag haar beklag gedaan bij medegast Wopke Hoekstra, de minister van Financiën. “U zit hier nu toch.”

Wopke Hoekstra en Nikkie Plessen © WNL

Het kabinet heeft de coronalockdown vorige week licht versoepeld. Zo mag er nu gewinkeld worden op afspraak, al hebben grote winkels daar weinig aan: per verdieping van een winkel mogen maar twee klanten naar binnen en dat maximaal zes keer per uur. Nikkie Plessen, die de modeketen NIKKIE leidt, vindt het een sof.

Nikkie niet blij

Heeft Nikkie een goede week achter de rug? “Nou, ik was wel verrast over dat er inderdaad meer omzet gedraaid werd dan ik dacht. Ik bedoel: het is natuurlijk nog steeds niet wat je normaal gewend bent, maar je ziet wel dat er gewoon heel veel mensen wat willen doen en dat winkelen daar ook bij komt kijken.”

Ze vervolgt: “Maar ik had het toch graag iets anders gezien dan een of twee mensen naar binnen per winkel. Ik had toch graag gezien dat het over de vierkante meters zou gaan, zoals we in de eerste lockdown eigenlijk gehad hebben, dus twee per tien vierkante meter in plaats van twee mensen op winkeloppervlaktes van 400 meter.”

Wopke vs Nikkie

Presentator Rick Nieman: “Je kijkt naar de minister van Financiën naast je.”

Nikkie: “Nou, ik denk: hij zit er nu toch. Ha ha ha.”

Wopke: “Die vraag over vierkante meters van Nikkie is natuurlijk een reële vraag, omdat het natuurlijk uitmaakt of je een winkel hebt van vijf bij vijf of van 500 vierkante meter. Over dat soort onderwerpen is het ook gisteren weer gegaan. Ik begrijp die vraag van Nikkie heel goed, omdat het voor ondernemers gewoon heel veel uitmaakt als het gaat om het terugwinnen van omzet.”

Jort kritisch

Nikkie was naar de studio van WNL op Zondag gekomen met haar collega Jort Kelder om te praten over het nieuwe seizoen van Dragons’ Den. Jort reageerde kritisch op het plan van Wopke voor een tijdelijk toptarief van 55 procent van mensen die meer dan 150.000 euro verdienen. Zie onderstaand fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen