Negen jaar na mislukte poging: John de Mol alsnog met Dansmarathon

Negen jaar nadat John de Mol de show aankondigde in College Tour, komt het eindelijk op de buis: het gierend dure Dansmarathon, waarvoor de programmering van SBS 6 vijftig uur lang wordt onderbroken.

Dansmarathon © SBS

Tijdens De Dansmarathon dansen honderd koppels op de muziek van bekende dj’s en artiesten. Slechts één koppel wint een enorme geldprijs… en dat is het koppel dat als laatste dansend op de dansvloer staat. “De muziek is opzwepend en de sfeer uitgelaten, maar vijftig uur achter elkaar dansen met slechts een paar korte pauzes – dat is nogal een uitdaging.”

Negen jaar oud idee

Het idee is al negen jaar oud. John de Mol zou de show eigenlijk al lanceren in 2012. “Het is iets unieks wat al heel lang bij ons in de pijplijn zit, maar wat dit jaar echt gaat gebeuren. Het is een wedstrijd waarbij we 60, 70 of wel 80 uur live zullen uitzenden”, onthulde de mediamagnaat in College Tour.

John sprak van een tv-versie van de film They Shoot Horses. Deze film gaat over een dansmarathon in de jaren 30, waarin mensen bereid zijn alles te doen voor een doorbraak in Hollywood. “Een Amerikaanse nachtclub organiseert een danswedstrijd, het ‘last couple standing’ wint geld. Dat is het idee dat wij ook gaan doen”, zei hij toen.

Show afgeblazen

Uiteindelijk werd de show afgeblazen. “Het is een ingewikkelde productie, die ook nog eens van een zender vraagt om de hele programmering voor wel 50, 60 of nog meer uren opzij te schuiven”, liet Talpa later in 2012 weten. “Maar wij denken wel nog steeds dat het programma er ooit zal komen.”

Een paar jaar later gaf John aan dat hij het eerst wil uittesten in het buitenland. “Het is een extreem duur programma, legt hij uit. “Je vraagt zo’n zeventig uur live televisie van een zender. Ik denk daarom dat we dit eerst gaan doen in het buitenland, waar het economische plaatje beter klopt.”

Eindelijk op tv

Nu komt Dansmarathon dus alsnóg op televisie. Voor het economische plaatje is er een loterij bij betrokken: de VriendenLoterij, waar het geld tegen de plinten klotst. “Hiermee wil de loterij het goede werk van de goede doelen die zij steunen onder de aandacht brengen bij een breed publiek.” Welk goed doel is nog niet bekend.

Nadere details over de show ontbreken nog. “Meer details over het dansspektakel worden binnenkort bekendgemaakt.”

Het lijkt er wel snel van te komen, want SBS 6 benadrukt het coronaprotocol tijdens de opnames op te zullen volgen.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen