Natacha Harlequin laat VI-rel achter zich: ‘Veel positieve reacties’

Natacha Harlequin is in juni vorig jaar in één klap een bekende Nederlander geworden door haar rol in de racismespecial van Veronica Inside. Inmiddels is de storm weer wat gaan liggen en wordt ze omarmd.

Natacha Harlequin © William Rutten

Vanwege de rel over de racismespecial van Veronica Inside kwam ook Natacha Harlequin onder vuur te liggen. Het hielp niet mee dat ze vervolgens dagelijks op de buis een soort strenge tante begon te spelen in de geflopte nieuwsrubriek Dit Vindt Nederland. Inmiddels is Natacha een van de Shownieuws-sterren en blijkt ze een sympathieke en vrolijke vrouw.

Boos over VI

De maanden na de racismespecial waren best pittig, blikt Natacha terug in de Shownieuws Podcast. “Wat bij mij meespeelt is dat met name mensen nog boos zijn op het feit dat zij denken dat ik VI van de zender had willen halen.”

Collega Bart Ettekoven: “Dat denk ik ook. Jij hebt toen zo’n duidelijke positie ingenomen in die hele discussie en die VI-rel. Die is zó hoog opgelopen, iedereen in Nederland vond daar wat van. Dat was een heel felle en lelijke discussie tussen mensen. Jij hebt daar een positie ingenomen en ik denk dat daar de agressie vandaan komt en niet zozeer vanuit jouw werk.”

Wegebben

De vriend van Natacha gaf haar wijze raad. “Hij zei: ‘Dat kan alleen maar wegebben doordat mensen jou beter leren kennen, als ze dat willen.’ Maar er zal ook een groepje zijn die dat helemaal niet wil en dat is dan ook prima.”

Toch is het sentiment rondom Natacha flink gekenterd, merkt ze zelf. “Op dit moment valt het mee, want er is nu een kentering gaande dat ik nu heel veel positieve reacties krijg. Ze moesten denk ik even wennen. Ik krijg nu heel veel positieve reacties. Echt heel persoonlijke reacties.”

Ware aard

De mensen zien nu haar ware aard, aldus Natacha. “Wat ik heel tof vind, is dat er mannen én vrouwen zijn die zeggen: ‘Goh, toen met VI had ik het echt helemaal met jou gehad, want je pakt mijn lievelingsprogramma af en dat is het enige dat ik in coronatijd nog leuk vind.’ Dat is echt wat ze gezegd hebben.”

“En: ‘Maar nu zie ik dat jij zo helemaal niet bent en gewoon echt met mensen het gesprek wil aangaan. Sterker nog: ik vind dat je verstandige dingen zegt. En daar bovenop vind ik je dan ook nog een prettig persoon.’ Die berichten krijg ik dus nu. Je ziet nu dat het toch langzamerhand begint te kantelen en wat ik echt heel gaaf vind, is dat mensen dat ook uitspreken tegen mij.”

Podcast

De Shownieuws Podcast kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen