Barack Obama bijna besmet met corona door cameraman Nieuwsuur

Een cameraman van Nieuwsuur was waarschijnlijk besmet met het coronavirus toen hij in november het interview van Tommy Wieringa met oud-president Barack Obama opnam.

Barack Obama Beeld: NOS

Het hele team van Nieuwsuur, bestaande uit Tommy Wieringa, twee cameramannen, een geluidsman en een redacteur, moesten op de dag vóór het gesprek een negatieve sneltest laten zien. Het gesprek vond uiteindelijk plaats op vrijdag en drie dagen later, op maandag, kreeg een cameraman klachten en testte hij positief.

Bijna Obama besmet

Gezien de incubatietijd is het dus goed mogelijk dat de Nieuwsuur-cameraman besmettelijk was tijdens het interview met de wereldberoemde Barack Obama. “Dat is waar. Een negatieve test zegt niet alles, maar dat weten partijen die zo’n test eisen ook”, zegt Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje in de Volkskrant.

Joost voelt zich er niet bezwaard over. “Wij hebben voldaan aan de eisen, de cameraman is negatief getest, is op twee meter afstand gebleven en heeft een FFP2-masker gedragen – meer dan dat kun je niet doen. Dit behoort tot de moeilijkheden van deze tijd.”

Wel gewoon bij Op1

Ondanks dat de cameraman op maandag klachten kreeg, zat directe collega Tommy Wieringa op dinsdag wel gewoon bij Op1. “Ik heb altijd afstand gehouden tot de cameraman, dus zijn positieve test was volgens de GGD geen reden om in quarantaine te gaan”, zo verdedigt hij zich.

Voorafgaand aan Op1 heeft hij wel een sneltest gedaan en erna is hij alsnog in quarantaine gegaan. “Maar volgens de GGD was ik op dat moment immuun, omdat ik een paar weken eerder corona had gehad.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen