Akwasi mogelijk weg als omroepbaas na intimideren NPO-journalist

Akwasi stopt mogelijk als boegbeeld van Omroep Zwart nu hij in opspraak is geraakt vanwege het intimideren van een NPO-journalist. Hij gaat zich beraden op zijn rol, laat hij weten op Instagram.

Akwasi © RTL

Het is de tweede keer dat Akwasi in het nieuws komt vanwege zijn agressiviteit. Nadat hij tijdens zijn beruchte speech op de Dam opriep tot geweld tegen Zwarte Piet, heeft hij zich nu bizar gedragen tijdens een interview met een NPO Radio 1-programma van de EO. Hij nam de laptops mee van het radioteam en dreigde deze te formatteren.

‘Niet goed te praten’

De EO wachtte twee weken met het publiceren van het bizarre radio-interview en Akwasi ziet pas nu, na de ontstane ophef, reden om bij zichzelf te rade te gaan. “Ik ga bij mezelf te rade hoe dit heeft kunnen gebeuren en wat mijn rol binnen Omroep Zwart zal zijn”, laat hij weten.

Akwasi was na zijn speech op de Dam nog creatief met excuses (‘woordkunstenaar’), maar weet de boel nu niet goed te praten. “Mijn reactie na het misgelopen interview met de EO is niet goed te praten.”

En nu? “Voorlopig zal ik zwijgen.”

Steun

De rapper wordt gesteund door een deel van zijn aanhang. “Wanneer je constant in een hoekje wordt geduwd, is het menselijk om te breken. Sterk van je. We still love u. Komt goed”, zegt artieste Naaz.

En Defano Holwijn: “Erkennen is kracht. We live and we learn.”

Typhoon: “Tek a rust lion, je wordt gedragen.”

Tanja Jess: “Het is onhandig, maar de incidenten rond Akwasi hebben niets met deze omroep te maken. Ik zou het jammer vinden als het imago van Omroep Zwart hierdoor besmeurd wordt.”

Boze leden

Volgens het AD zijn er echter ook veel boze leden van Omroep Zwart. “Toen ik las hoe hij weer over de schreef ging met gewelddadige uitspraken en intimidatie raakte ik mijn vertrouwen in hem kwijt”, zegt lid Paulien bijvoorbeeld.

De krant wijst er in zijn artikel op dat Akwasi nu mogelijk alsnog vervolgd gaat worden voor zijn uitspraken op de Dam. “Hoewel omroep EO geen aangifte tegen de muzikant doet kan het Openbaar Ministerie besluiten hem alsnog te vervolgen voor zijn opruiende speech.”

Insta-post

De Insta-post van Akwasi:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen