Wilfred Genee onthult het hele verhaal: ‘Zo gaat Fidan Ekiz te werk’

Wilfred Genee doorbreekt na een halfjaar het stilzwijgen. Hij onthult eindelijk tot in detail wat er in juni precies is gebeurd achter de schermen van Op1, waar hij ruzie kreeg met Fidan Ekiz en Jeroen Pauw.

Fidan Ekiz en Wilfred Genee © NPO

De Veronica-ster zat bij Fidan Ekiz en Jeroen Pauw aan tafel om te praten over de racismerel rond Veronica Inside. Tijdens de uitzending vond Wilfred Genee dat hij veel te kritisch ondervraagd werd. Na de uitzending begon hij backstage heel erg te schreeuwen tegen de presentatoren, met wie hij tot dan goed bevriend was.

Prachtig verhaal

Wat is er nou precies gebeurd? Wilfred doet het uit de doeken op Radio Veronica. Hij gaat daarvoor terug naar juni 2020. “’s Middags had Jeroen Pauw me gebeld met een prachtig verhaal, van: we gaan er een menselijke Wilfred Genee neerzetten, we gaan een reconstructie doen en ik wil maar één ding weten: waar is het misgegaan? Dan gaan we dat rechtzetten. Dat soort dingen allemaal.”

Eigenlijk wilde Wilfred niet naar Op1. “Ik zei tegen Jeroen: ‘Ik heb er helemaal geen zin in eigenlijk en ik moet het ook niet doen.’ Maar hij bleef doorgaan en op een gegeven moment dacht ik: als ik me ergens goed bij voel, dan is het bij Jeroen Pauw en ook bij Fidan, want daar had ik een goede band mee.”

In de watten

Wilfred voelde zich helemaal in de watten gelegd. “Ze hadden me ook de hele week appjes gestuurd hoe goed ze het vonden en dat ik me niet moest verdedigen en dat het goed was wat ik gedaan had en dat het programma ook heel goed was en het inhoudelijk klopte. Ik dacht: laat ik het maar doen, maar nog wel met een dubbel gevoel.”

Toen hij aankwam bij Op1, was de sfeer ineens heel anders. “Toen ik daar kwam had ik al het gevoel dat het ietsjes anders was, want Fidan zei niets tegen mij en die liep eigenlijk gelijk door. Ik had mijn vrouw meegenomen, want ze zei: ‘Ik wil graag een keer jouw vrouw leren kennen, dat lijkt me hartstikke leuk.’ Dus ik mijn vrouw voorstellen, maar dat ging dus niet, want Fidan liep gelijk door.”

Zenuwachtige Fidan

Fidan gedroeg zich heel raar, aldus Wilfred. “Die was een beetje zenuwachtig. In de visagie kwam op een gegeven moment ook de vraag of iemand een Rennie had voor Fidan, want ze had nogal last van haar maag. Ik heb haar eigenlijk voor de uitzending helemaal niet gezien, tot ik haar tegenkwam toen we de vloer op gingen. Toen zei ze tegen mij: ‘Je had niet moeten komen.’”

Wilfred was verbijsterd. “Ik zeg: ‘Sorry? Ik heb met Jeroen het hele verhaal doorgenomen over bepaalde instarts en dingen die we door gaan spreken.’ Ze zei: ‘Het is heel dom dat je bent gekomen.’ En toen liep ze door. Ik zat ernaar te kijken en dacht: wat gebeurt hier nou joh? Toen moest ik op. Het was 30 seconden voordat we gingen beginnen.”

Apart verhaal

Hij begreep niets van Fidans opmerking. “Ik zat daar en dacht: dat is een heel apart verhaal. Als je dat al vindt, dan zeg je dat ’s middags. Dan stuur je me: ‘Misschien heeft Jeroen dit beeld geschetst, maar dat gaat niet gebeuren.’”

Het was vooropgezet, aldus Wilfred. “Vlak voor de uitzending kwam Jeroen Pauw bij mij en mijn vrouw staan: ‘We gaan het nog een beetje anders aanpakken. Natuurlijk gaan we het doen zoals we afgesproken hebben, maar Fidan gaat het ook wat breder trekken, van: is het wel nodig in deze tijd om je aan te moeten passen?’”

“Hij had van tevoren gezegd dat ze de discussie breder wilde trekken, dus dat was al lang de bedoeling. Daarom was ze waarschijnlijk ook zo zenuwachtig. Het was dus helemaal geen spontane actie.”

Boos

Tijdens de uitzending werd Wilfred giftig van binnen. “Het ging in mijn ogen nogal mis, omdat de afspraken die we hadden gemaakt totaal niet werden nagekomen. Ik werd na afloop boos en zei: ‘Ik ben gewoon in de maling genomen en we zouden het zo doen.’ Toen zei Fidan ook nog: ‘Ja, zo staat het ook in het draaiboek.’”

“Toen kregen we de discussie en toen heeft mijn vrouw uiteindelijk ingegrepen. Ze is binnengekomen en zei: ‘Wilfred, dit is niet leuk meer, we gaan naar huis toe. Dit moet je niet willen.’”

Met Fidan heeft hij nooit meer contact gehad. “En Jeroen Pauw heeft ook nooit meer gebeld.”

Lees ook

Fidan Ekiz gaat helemaal los in Op1: ‘Arie is NSB’er’ (29 juni 2020)
Herrie bij Op1: vrouw Wilfred grijpt in na fittie met Fidan (30 juni 2020)
‘Wilfred Genee ging volledig uit zijn plaat bij Op1’ (1 juli 2020)
Wilfred Genee bij Op1: ‘Ik ben hier verdomme genaaid!’ (11 juli 2020)
Op1-ruzie Fidan Ekiz en Wilfred Genee niet bijgelegd (1 september 2020)
Wilfred Genee klaar met Fidan Ekiz en Jeroen Pauw (17 september 2020)
Wilfred Genee en sidekicks kraken Fidan Ekiz af (16 oktober 2020)
Fidan Ekiz betreurt dat vriendschap met Wilfred Genee voorbij is (24 december 2020)
Wilfred Genee boos op Fidan Ekiz: ‘Wat wil je hiermee bereiken?’ (7 januari 2021)

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen