Peter R. de Vries: ‘Waarom staat niet de héle Johnny-tape op internet?’

Peter R. de Vries vindt het merkwaardig dat niet de héle Johnny de Mol-tape, maar slechts tien seconden ervan zijn gelekt op internet. Dat gaf hij woensdagavond aan in RTL Boulevard.

Peter R. de Vries © RTL Boulevard

Het telefoongesprek waarin Johnny de Mol de mishandeling van zijn ex-vriendin Shima Kaes lijkt toe te geven, is in elk geval in handen van Mol-biograaf Mark Koster. Hij heeft de tape gedeeld met in elk geval RTL Boulevard en Shownieuws. Een tien seconden durend fragment uit dit telefoongesprek is deze week door iemand uitgelekt op YouTube.

Geluk bij ongeluk

Het uitlekken van de geluidsopname gebeurde slechts enkele dagen voordat Johnny de Mol live te zien zou zijn op NPO 1 als verteller van het kerstverhaal. Dat optreden gaat vanavond niet door, omdat de presentator het coronavirus heeft. “Een geluk bij een ongeluk, noemen sommige media het”, zei Eddy Zoëy gisteren in RTL Boulevard.

Eddy: “Er circuleert namelijk sinds gisteren een audio-opname van een telefoongesprek tussen Johnny de Mol en zijn ex-vriendin Shima Kaes op YouTube waarin Johnny toegeeft Shima een blauw oog te hebben bezorgd. Peter, is het eigenlijk strafbaar om een tape zo te openbaren?”

Peter kritisch

Peter daarop: “Het hangt ervan af wie het doet. Als degene die het opgenomen dat doet, ligt het natuurlijk anders dan dat een vreemde dat doet.”

Het is een vreemde gang van zaken, vindt Peter. “Ik moet overigens wel zeggen: het gaat om een heel klein fragment van maar tien seconden, wat ik op zich al dubieus vind. We weten niet wat er ervoor en erna is gezegd en wat de aanleiding is geweest. Het feit dat dat is teruggeknipt tot tien seconden vind ik zelf wel heel verdacht.”

Johnny heeft nog altijd niet gereageerd op de beschuldigingen van zijn ex-vriendin. Hij is op oudejaarsavond te zien in een special van Ik Hou Van Holland.

Dossier

De Johnny-Shima-rel:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen