AD zaagt aan imago: ‘Mishandelde Johnny de Mol zijn verloofde?’

Johnny de Mol zal woest geweest zijn toen hij vanochtend naar de AD-site surfte. De krant rakelt de Shima Kaes-rel weer op en kwam, hoewel er geen nieuwe feiten zijn over hun explosieve liefdesrelatie, met de stevige kop: ‘Mishandelde Johnny de Mol zijn verloofde?’

Johnny de Mol Beeld: Nick van Ormondt

De relatie die Johnny de Mol tot zes jaar geleden had met Shima Kaes was zeer explosief. Hun romance is sinds een aantal weken volop in het nieuws, omdat de familie De Mol stelt te zijn ‘afgedreigd’ door de twee advocaten van Shima. Als de familie niet wil schikken, dreigt Shima volgens hen pikante details naar buiten brengen over haar vroegere relatie met Johnny.

Mishandeling

Die details liggen sinds kort, in elk geval deels, alsnog op straat dankzij de De Mol-biografie van Mark Koster. Johnny zou bij Shima onder meer voor striemen en een gescheurde lip hebben gezorgd. Mark baseert zijn beweringen op privéfoto’s van Shima én een geluidsopname, die hij als bewijs heeft gedeeld met onder meer RTL Boulevard.

Hoewel het nieuws dat Mark Koster over dit vermeende bewijs beschikt al twee weken geleden naar buiten kwam, rakelt het AD de rel vandaag weer op met de kop: ‘Mishandelde Johnny de Mol zijn verloofde? Mark Koster zegt bewijs te hebben’. Een kop zonder nieuws, maar natuurlijk wel desastreus voor Johnny’s imago. (Het AD heeft de kop inmiddels aangepast, zie update onderaan dit artikel.)

Kort geding

Het artikel van het AD gaat over het kort geding dat donderdag plaatsvindt: Shima Kaes eist een publicatieverbod van de audiotape en de privéfoto’s die Mark Koster in handen heeft. “Ik vermoed dat Kaes de opname en de foto’s om media- of juridisch-strategische redenen exclusief wil houden”, denkt Mark zelf.

Ondertussen zijn de advocaten van Shima ook nog steeds boos op de Molletjes. Zij dagen de miljardairsfamilie uit om de brief, die volgens de Molletjes ‘afdreiging’ is, in de openbaarheid te brengen. “Ik heb de familie en De Telegraaf uitgedaagd om de bewuste brief (…) aan het Nederlandse publiek te tonen. Tot op heden heeft de familie dat niet aangedurfd.”

Moeder Teresa

Het hele stuk over dit juridisch wapengekletter kunt u dus lezen in het AD. Terug naar de kop van de krant: het is overduidelijk dat het dagblad niet terugdeinst voor de machtige miljardairsfamilie. AD-icoon Angela de Jong gaf eerder al aan weinig moeite te hebben met een nuancering van Johnny’s barmhartige imago als dat nodig blijkt te zijn.

Angela: “We hebben in Nederland momenteel een beeld van Johnny de Mol dat het zo ongeveer Moeder Teresa is of de barmhartige Samaritaan die alleen maar bezig is met arme kindjes in Lesbos. Als hier dan bewijs voor is, dan vind ik dat dat echt wel enige nuancering behoeft. Ik heb daar niet zo veel moeite mee.”

Johnny ontkent

Feit is wel dat de familie De Mol de vermeende mishandeling van Shima Kaes door Johnny twee weken geleden al keihard heeft ontkend: “Er zijn handtastelijkheden geweest van beide kanten, van mishandeling is echter geen sprake geweest”, liet hun advocaat Peter Plasman weten.

Hoe het ook loopt: Johnny loopt waarschijnlijk forse imagoschade op, stelde Luuk Ikink onlangs: “Voor Johnny de Mol moet dit een ramp zijn. Imagotechnisch is het verschrikkelijk.”

Update

Update 11.50 uur – Het AD heeft de kop van het artikel ‘Mishandelde Johnny de Mol zijn verloofde? Mark Koster zegt bewijs te hebben’ inmiddels aangepast in: ‘Juridisch geharrewar om vermeende mishandeling door De Mol, donderdag kort geding’.

Dossier

De Johnny-Shima-rel:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen