Bridget Maasland en Bram Moszkowicz slachten Mark Koster af

Mark Koster, de schrijver van de nieuwe ongeautoriseerde biografie over de familie De Mol, wordt keihard aangevallen door Bridget Maasland en Bram Moszkowicz.

Bram Moszkowicz, Mark Koster en Bridget Maasland © Shownieuws, RTL Boulevard

De biografie over de familie De Mol ligt momenteel behoorlijk onder vuur vanwege het hoofdstuk over Johnny de Mol, die zich behoorlijk agressief zou hebben gedragen tijdens zijn relatie met Shima Kaes zes jaar geleden. Mark Koster heeft de bewijsstukken gedeeld met RTL Boulevard en SBS Shownieuws, maar bij die rubrieken zijn ze ook kritisch over hem zelf.

Bridget vindt Mark onbetrouwbaar

Bridget Maasland is begonnen aan het boek, maar heeft weinig zin om het nog uit te lezen. “Ik ben niet heel ver gekomen, want het is best een dik boek. Ik kom er ook in voor. Als het echt een familiegeschiedenis was geweest en het daarop was gebaseerd met feiten in plaats van sleaze en dirt, had ik het graag willen lezen. Nu denk ik toch bij veel dingen: hmmm, ik weet niet, dit had niet gehoeven.”

De presentatrice staat in het boek in een rijtje van mensen die niet mee wilden werken aan de biografie. Waarom niet? “Ik ken Mark Koster een beetje en ik vind hem niet de allerbetrouwbaarste journalist. Daarom heb ik mijn medewerking niet verleend”, vertelde ze in RTL Boulevard.

Collega Rob Goossens liet weten het boek ook te hebben gelezen, maar dat hij er veel meer van verwacht had.

Shownieuws vindt boek enorm saai

Ook bij Shownieuws werd enorme anti-reclame gemaakt voor het boek van Mark Koster. Deskundige Bram Moszkowicz liet er geen spaan van heel. “Laat ik het zo zeggen: ik heb het boek moeten lezen omdat ik erover mee moet kunnen praten, maar het is verschrikkelijk saai. Ik kwam er niet doorheen en ik ben een goed lezer. Ik kan vaak goed en snel lezen.”

Er staan helemaal geen leuke verhalen in, vindt Bram. “Er staat niks in, het is volstrekt saaie kost. Ik kon er niet doorheen komen en ik zou zeggen: je moet je zuurverdiende geld aan iets anders uitgeven.”

En Evert Santegoeds: “Het draait vooral om die paar pagina’s die om de ex van Johnny de Mol gaan. Dat is van het hele dikke boek eigenlijk waar het allemaal om draait. Verder is het vrij zakelijk vind ik. Het gaat heel lang over de kledinglijn van Voetbal International en de contracten die daar achter zitten. Dan is het best taaie kost voor mensen die denken dat ze het ene na het andere sappige verhaal over de familie De Mol te lezen krijgen. Ik vind het behoorlijk taai.”

Ook Bram vindt Mark onbetrouwbaar

Bram begrijpt niet dat Mark de biografie niet vóór publicatie wilden laten lezen door de familie De Mol. “Als je dat mannetje hoort praten – ik ken hem een beetje – dan is het niet meer dan normaal dat je de biografie die je over iemand maakt laat lezen aan diegene. Dat maakt hem onbetrouwbaar, want wat heb je te verbergen?”

Shownieuws liet daarna het fragment zien van het optreden van Mark Koster in mei 2019 in RTL Boulevard, waar hij loog contact te hebben gehad met de curator van Olcay Gulsen. “Wie kan zich nog herinneren dat die Mark Koster ooit eens bij RTL Boulevard is geweest en het toen ging over de curator van Olcay? Soms is pijn fijn. Dit is pijnlijk. Het geeft aan dat het een onbetrouwbare meneer is.”

Dooie rat

Tot slot kwam ook Ronald Molendijk er nog eens overheen met een anekdote over de biograaf van de familie De Mol. “Ik heb Mark Koster een keer ontmoet bij Boulevard. We hadden daar een akkefietje.”

“Toen ik terug naar huis reed kreeg ik een appje van iemand die met hem gewerkt heeft bij de Nieuwe Revu. Hij vertelde mij dat toen Mark Koster is weggegaan bij Nieuwe Revu, zijn collega’s een dooie rat naar zijn huisadres hebben gestuurd om hem te bedanken voor zijn werk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen