Angela de Jong: ‘Johnny de Mol kennelijk toch geen Moeder Teresa’

Angela de Jong heeft er geen probleem mee dat Mark Koster, indien zijn beweringen kloppen, morrelt aan het heilige imago van Johnny de Mol. Dat laat de AD-grootheid weten in de mediapodcast van de krant.

Johnny de Mol en Angela de Jong © Beau

Johnny de Mol ligt onder vuur vanwege de onthulling dat er – inmiddels bevestigde – ‘handtastelijkheden’ hebben plaatsgevonden tijdens zijn relatie met Shima Kaes zes jaar geleden. Veel mensen zullen verbaasd hebben opgekeken, aangezien Johnny bekendstaat als de Arie Boomsma van de commerciële televisie, een echte weldoener dus.

Moeder Teresa

Als de verhalen over de ‘hardhandige’ Johnny kloppen, dan heeft Angela de Jong er helemaal geen moeite mee dat Mark Koster die in de nieuwe biografie over de familie De Mol heeft beschreven. “Ik vind dat als je hier op stuit en je wil de hele dynastie beschrijven, dan moet je ook over Linda en Johnny schrijven.”

Het is goed dat we een eerlijk beeld hebben van Johnny, vindt Angela. “We hebben in Nederland momenteel een beeld van Johnny de Mol dat het zo ongeveer Moeder Teresa is of de barmhartige Samaritaan die alleen maar bezig is met arme kindjes in Lesbos. Als hier dan bewijs voor is, dan vind ik dat dat echt wel enige nuancering behoeft. Ik heb daar niet zo veel moeite mee. Als het klopt, hè?”

Gescheurde lip

Haar AD-collega Gudo Tienhooven, die Mark Koster deze week uitgebreid heeft geïnterviewd, is best geschrokken van de onthullingen. “Als je het leest, Angela, dan zie je ook wel echt uitgeschreven telefoongesprekken. Het gaat echt over de blauwe plekken, over de striemen, een blauw oog en een gescheurde lip.”

Het is een pikant verhaal, vindt Gudo. “Ik denk toch dat Mark Koster het niet helemaal kon laten om die sappigheid mee te nemen in zijn boek, maar ik ben het wel met je eens: het past in het boek. Hij blijft ook wel redelijk objectief hoor.”

Dapper

Angela vindt het dapper dat Mark Koster dit heeft durven opschrijven. “Ik ken Mark Koster een heel klein beetje en ik weet dat hij al heel lang met dit project bezig was. Ik heb toch wel echt sterk de indruk dat hij er behoorlijk nauwkeurig mee om gegaan is en dat hij het niet in het boek gezet had als hij er geen twee of meer bronnen voor had.”

“Ik vind het ook echt wel dapper, want je weet dat je wel gewoon oorlog krijgt met de meest machtige man in de media die er rondloopt.”

Lees ook

De Johnny-Shima-rel:

Podcast

De mediapodcast van het AD:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen