Mark Koster belooft Johnny de Mol-tape uit media te houden

Mark Koster, schrijver van de nieuwe De Mol-biografie, belooft de beruchte Johnny de Mol-tape uit de media te houden. Daarmee is het kort geding tegen hem, aangespannen door Johnny’s ex Shima Kaes, van de baan.

Mark Koster en Johnny de Mol © RTL Boulevard

Eigenlijk zouden Mark Koster en Shima Kaes vandaag tegenover elkaar in de rechtbank staan. Mark heeft privéfoto’s en een telefoongesprek in handen waaruit zou blijken dat Shima is mishandeld door Johnny. Die ‘bewijzen’ ondersteunen de beweringen die Mark doet in zijn Mol-biografie.

Tape ligt al bij Boulevard

Mark heeft de tape van het telefoongesprek al gedeeld met ‘betrouwbare media’ als RTL Boulevard en Shownieuws, maar die programma’s besloten om geen audiofragmenten uit te zenden. Zij durven dat niet, legde de schrijver eerder uit op BNR Nieuwsradio. Hij nodigde de radiozender uit om dat wél te doen.

Shima wil voorkomen dat Mark de bewijzen in de openbaarheid brengt. Mark denkt dat Shima deze achter de hand wil houden voor juridisch of geldelijk gewin. “Ik vermoed dat Kaes de opname en de foto’s om media- of juridisch-strategische redenen exclusief wil houden”, zei hij eerder.

Handdoek in de ring

Al met al heeft Mark nu een vaststellingsovereenkomst gesloten met Shima Kaes waarin hij belooft de bewijzen niet te verspreiden, op laste van een dwangsom. “Onder druk van een kort geding heeft de heer Mark Koster, op advies van zijn advocaat, inmiddels de handdoek in de ring gegooid”, zegt Shima’s advocaat Karim Aachboun in het AD.

Het klopt inderdaad, zegt Mark Koster. “We hebben toegezegd de foto’s met verwondingen erop niet te zullen verspreiden en ook de tape niet. Maar we behouden het recht dat wel te doen als we juridisch gedaagd worden. Wat Aachboun ervan maakt moet ‘ie lekker zelf weten.”

Het imago van Johnny de Mol staat ernstig onder druk door deze hele affaire. Zijn eerste tv-verschijning sinds al het gedoe is op kerstavond, maar dat is een vooraf opgenomen programma, waarin hij niet ondervraagd kan worden over deze affaire.

Dossier

De Johnny-Shima-rel:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen