Johnny de Mol ontkent poging tot doodslag, imago aan gort

Het imago van Johnny de Mol ligt volledig aan gort. Zijn ex-vriendin Shima Kaes beschuldigt hem nu naast zware mishandeling ook van poging tot doodslag. En ondertussen blijft hij verstoppertje spelen.

Johnny de Mol Beeld: Nick van Ormondt

Johnny de Mol en Shima Kaes zorgen nu al een maand voor het meest bizarre showbizzschandaal van dit moment. Het kwam voor de televisiekijker als een shock toen eind november uitkwam dat de SBS 6-ster zich agressief heeft gedragen tijdens hun relatie vijf jaar geleden. Gisterenavond werd duidelijk dat Shima niet alleen aangifte heeft gedaan van mishandeling, maar ook van poging tot doodslag.

Doodslag

Nu Shima Kaes vanwege de publiciteit kampt met ‘herbelevingen’ en ze boos is omdat de familie De Mol ‘karaktermoord’ op haar zou plegen, heeft ze aangifte gedaan. Johnny zou onder meer hebben geprobeerd om haar te verstrikken en te wurgen. “De Mol steeds verder in het nauw”, kopt het AD vandaag groot in de krant.

De beschuldigingen zijn enorm heftig: er zouden zich in 2015 zeer ernstige incidenten hebben voorgedaan in Amsterdam en tijdens vakanties in het Mexicaanse Tulum en op Ibiza. Johnny zou zijn toenmalige partner hebben geslagen, geschopt en hebben geprobeerd te wurgen. De aangifte en het vermeende bewijsmateriaal zijn ingezien door het AD, laat de krant weten.

Walgelijk gewelddadig

Als de beweringen van Shima kloppen, dan heeft Johnny zich walgelijk gewelddadig misdragen. Hij zou Shima in januari 2015, tijdens een ruzie over cocaïne in Tulum, hebben geslagen, geschopt, bovenop haar hebben gezeten en aan haar haren hebben getrokken.

Twee maanden later, terug in Nederland, zou Shima zijn gevallen na een vuistslag. Daarna, zo staat volgens het AD in de aangifte, kneep Johnny haar keel dicht en gooide hij haar met het hoofd tegen een tafel. Toen zij ‘weerloos op de grond lag’, zou hij haar hebben getrapt in haar zij en buik.

Later, op Ibiza, zou Johnny hebben geprobeerd om Shima’s keel dicht te knijpen en haar te verstikken door de hand op haar mond te drukken. De verwondingen zijn volgens Shima soms gezien door getuigen, waaronder Els Verberk, de vrouw van John de Mol. Het hele verhaal is te lezen in het AD.

Johnny ontkent

Johnny de Mol is ondertussen al een maand lang verstoppertje aan het spelen. Hij laat zich niet zien aan talkshowtafels, maar geeft reacties via zijn advocaat Peter Plasman. Die ontkent namens Johnny de zwaarste beschuldigingen, al is eerder al wel toegegeven dat de relatie explosief was.

Peter Plasman in hetzelfde AD-artikel: “Johnny de Mol neemt met verbazing kennis van deze verhalen, die hij ziet als de zoveelste ordinaire publiciteitsstunt van Aachboun (Shima’s juridisch adviseur, red.). Van zware mishandeling is geen sprake geweest en poging doodslag is absurd, vooral na zes jaar. Deze trial by media past helemaal in de chantage van de familie De Mol door dezelfde Aachboun.”

Vrouwenbeuker

Hoewel Shownieuws gisteren volledig in kamp-Johnny zat, lijkt het sentiment rondom de presentator bij anderen te keren. Er zijn volgens columnist Jan Dijkgraaf weliswaar veel vraagtekens te plaatsen bij de manier waarop Shima Kaes en haar adviseurs naar buiten treden, maar hij ziet de audiotape die in Hilversum circuleert van een ruziënde Johnny en Shima als bewijs dat de SBS-ster een ‘vrouwenbeuker’ is.

Het AD over dit telefoongesprek: “In het gesprek ontkent hij niet dat er handtastelijkheden waren, maar stelt hij dat hij Kaes nooit zomaar uit het niets heeft geslagen.”

Jan in zijn column Briefje van Jan: “Je geeft dus toe dat je een vrouwenbeuker bent. Nou heb ik er niet voor doorgeleerd, Johnny. Maar ik heb wel altijd begrepen dat een man die één keer een vrouw schopt (en slaat, aan de haren trekt en de keel dichtknijpt) daartoe zijn hele leven in staat is. Eens een vrouwenbeuker, altijd een vrouwenbeuker.”

Imago aan gort

Uiteraard zijn dit schandaal en de reacties die daarop volgen, bijvoorbeeld van Jan Dijkgraaf, desastreus voor het imago van Johnny de Mol, die tot nu toe vooral bekendstond als grote weldoener. En in de televisiewereld, waarin alles draait om de gunst van de kijker, zijn weinig dingen belangrijker dan imago.

Luuk Ikink noemde het eind vorige maand al een ‘ramp‘ voor Johnny’s imago. Anderen vroegen zich recentelijk hardop af of de NPO nog wel kan vasthouden aan Johnny de Mol als verteller van het kerstverhaal op kerstavond.

Het lijkt erop dat deze kwestie Johnny, ook in 2021, nog heel erg lang blijft achtervolgen.

Dossier

De Johnny-Shima-rel:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen