Luuk Ikink: ‘Dit is een ramp voor het imago van Johnny de Mol’

Luuk Ikink denkt dat het tot nu toe feilloze imago van Johnny de Mol een flinke deuk heeft opgelopen door de onthullingen van deze week over zijn vroegere relatie met Shima Kaes.

Johnny de Mol en Luuk Ikink © RTL Boulevard

Deze week is naar buiten gekomen dat Johnny de Mol en Shima Kaes zes jaar geleden een vrij gewelddadige relatie met elkaar hebben gehad. Dankzij Mark Koster, schrijver van de Mol-biografie, circuleert er in de media nu een audiotape die de ‘gewelddadige’ van het tweetal bewijst. Een ramp voor Johnny, denkt RTL Boulevard-ster Luuk Ikink.

Verschrikkelijk

Luuk Ikink heeft zelf ook een ontzettend goed imago. Niet alleen is hij het stralende middelpunt van RTL Boulevard, ook lijkt hij de perfecte huispapa. Zo stond Johnny de Mol tot deze week ook bekend. “Voor Johnny de Mol moet dit een ramp zijn. Imagotechnisch is het ook verschrikkelijk”, zei hij gisteren.

John van den Heuvel, het doorgeefluik van de familie De Mol, daarop: “Het is natuurlijk niet fijn. Je wil je natuurlijk verweren en op deze manier wordt er op een heel vileine manier met modder gesmeten en je kunt je hier niet tegen verdedigen. Dat is ook de reden dat daar nu aangifte tegen is gedaan. Op basis van wat er nu op tafel ligt, denk ik dat het vanuit de familie De Mol best een sterke zaak zou kunnen zijn. Dit is niet fijn.”

Klucht

De advocaten van Shima Kaes hebben aangegeven in drie landen aangifte te doen tegen Johnny. “Het is een beetje een klucht aan het worden. Althans, van de zijde van de juridisch adviseurs van Shima Kaes. Ze hebben kort voor de uitzending een uitgebreid persbericht uitgegeven waarin wat ballonnen tot ontploffing worden gebracht.”

Hij vervolgt: “Wat ze nou precies gaan doen en wat ze ermee bedoelen, is onduidelijk. We hebben als redactie geprobeerd om met die juridisch adviseur contact te leggen, maar verder dan ‘juridische stappen’ komt hij niet. Ik vind het een heel raar verhaal en vraag me eerlijk gezegd af of hij wel helemaal het belang van zijn cliënte Shima Kaes dient.”

Oorlog

Het lijkt wel of Shima’s advocaten op oorlog uit zijn, aldus John. “Je merkt aan de toonzetting van het persbericht op dat hij een beetje een persoonlijke oorlog aan het voeren is en dat is volgens mij niet in het belang van haar.”

De advocaten noemen de Molletjes bijvoorbeeld provocerend ‘kleinere spelers’. “Hij maakt het alleen maar erger, ook door een opmerking in het boek dat hij áls de familie De Mol de confrontatie zou aangaan met hem, hij met allerlei dingen komt die ‘de affaire rond prins Andrew doen verbleken’. Dat vind ik wel heel ernstig, hoor.”

“Andrew wordt verdacht van misbruik van jonge meisjes en dergelijke. Dan ben je echt onder de gordel aan het slaan. Dan versterk je eigenlijk daarmee alleen maar de aanklacht van de familie De Mol van afdreiging en chantage. Ik vind het een heel onfrisse zaak en ook niet heel slim van hem.”

Dossier

De Johnny-Shima-rel:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen