Details over relatie Johnny de Mol op straat: ‘Striemen en gescheurde lip’

De sympathieke tv-ster Johnny de Mol ligt behoorlijk onder vuur vanwege een relatie die hij zes jaar geleden heeft gehad met Shima Kaes. Morgen verschijnen daar heftige details over in de nieuwe biografie over de familie De Mol van schrijver Mark Koster.

Johnny de Mol Beeld: Nick van Ormondt

De familie De Mol heeft vandaag op de voorpagina van De Telegraaf onthuld aangifte te hebben gedaan tegen twee juridisch adviseurs van Shima Kaes. Die adviseurs willen namelijk geld hebben in ruil voor ‘aantoonbaar bewijsmateriaal’ van de ‘verwondingen’ die zij tijdens hun relatie zou hebben opgelopen. Volgens Mark Koster is dit verhaal niet uit de dikke duim gezogen.

Gescheurde lip

Mark Koster brengt morgen de ongeautoriseerde biografie ‘De Mol: De machtigste mediafamilie van Nederland’ uit en ook daarin is een passage opgenomen over de stormachtige relatie tussen Johnny de Mol en Shima Kaes. “Je treedt behoorlijk in details: beurse plekken, striemen, een gescheurde lip…”, legt het AD de schrijver voor.

Daarop zegt Mark: “Ik heb al behoorlijk wat geschrapt, hoor. Er zijn nog details waar de blaadjes van zouden smullen. En het is maar één hoofdstuk, van de 112. De totstandkoming ervan was wel lastig. Vader John de Mol zei: dat moet eruit. Maar waarom zou ik dat doen, als het gewoon waar is? Ik vind het stom dat de familie dit niet gewoon durfde te adresseren.”

Johnny een mishandelaar?

Maar betekent dit nou dat Johnny de Mol stiekem een mishandelaar is? Nee, zegt Mark. “Ik heb ook wel met Johnny te doen. Ik zet hem niet neer als een mishandelaar, maar als iemand die toen gevangen zat in een relatie à la die van het oude Hollywoodkoppel Elizabeth Taylor en Richard Burton. Zij sloegen elkaar ook.”

De schrijver begrijpt niet dat De Mollen dit verhaal uit de media proberen te houden. “Ik heb het geschreven vanuit John die zich oprecht zorgen maakte om zijn zoon. Nu hebben ze geprobeerd alles te ontkennen en is er druk uitgeoefend om het te schrappen. Dat alles zegt óók wat over de familie De Mol.”

Rechtszaak

Vreest Mark Koster niet dat John de Mol zijn miljardenvermogen inzet om hem helemaal te slopen? “John de Mol vindt mij een enorme etter, dat weet ik. Het kan ineens weer oplaaien ja. Ik zie het wel. In het boek kraak ik de familie echt niet alleen maar af.”

Een lang interview met Mark Koster door AD-mediajournalist Gudo Tienhooven kunt u hier lezen. Vanavond zit Mark Koster in de talkshow van Beau van Erven Dorens.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen