Waarom zit Johnny de Mol niet bij Beau of Op1? ‘Waar rook is, is vuur’

SBS 6-presentator Johnny de Mol laat totaal niets van zich horen nu hij onder het vuur ligt van zijn boze ex-vriendin Shima Kaes. Waarom zit hij niet aan de talkshowtafel van Beau of Op1?

Johnny de Mol © Nick van Ormondt

Johnny de Mol komt tot nu toe alleen via zijn advocaat Peter Plasman met ontkenningen naar buiten, maar zelf zien of horen we niets van de bij veel kijkers geliefde presentator. Er ontstaan daardoor geruchten over of hij dan misschien toch niets iets te verbergen heeft, want anders kun je aan een talkshowtafel toch ruiterlijk ontkennen?

‘Waar rook is, is vuur’

Wel of niet in een talkshow aanschuiven is volgens John van den Heuvel, een vertrouweling van de familie, een lastig besluit. “In dit soort gevallen – als je op deze manier wordt besmeurd – is het lastig je er tegen verweren, want je doet het eigenlijk nooit goed”, zegt de journalist van De Telegraaf en RTL Boulevard.

Als Johnny wél aanschuift bij Beau of Op1, zal er ook rumoer ontstaan, denkt John. “Als je nu een interview geeft zeggen ze: ‘Je probeert je straatje schoon te vegen.’ En als je je mond houdt zeggen ze: ‘Waar rook is, is vuur, er zal wel iets aan de hand zijn.’ Dat is heel lastig.”

Heeft hij het gedaan?

Dat ‘waar rook is, is vuur’ voor veel mensen opgaat, blijkt ook de afgelopen week in de media. Nu Shima Kaes aangifte heeft gedaan van poging tot doodslag en ze verdere details naar buiten heeft gebracht over de vermeende mishandeling door Johnny de Mol, lijkt het sentiment enigszins te keren.

Waar Shima op radio en televisie aanvankelijk vooral werd weggezet als aandachtstrekker, begint men zich nu af te vragen wat er nou eigenlijk waard is van de beschuldigingen. De KRO-NCRV moest zich deze week zelfs verantwoorden over waarom Johnny op kerstavond nog steeds live het kerstverhaal mag komen vertellen op NPO 1.

Zelfs twijfels bij Talpa

Zelfs binnen Johnny’s eigen Talpa Network wordt er over de gewelddadige relatie gespeculeerd. Zo liet onder meer Radio Veronica-baas Niels van Baarlen blijken de mishandeling niet uit te sluiten: “Het is tweeledig heftig. Als het zo is, dan is het voor haar heel heftig, maar als het niet zo is, dan is het wel even aan de broek van Johnny een heftige beschuldiging.”

Wilfred snel: “Wij kennen Johnny absoluut niet zo, hè? Laten we dat vooropstellen.” Niels: “Ik ken Johnny helemaal niet, laten we dat vooropstellen.”

Bij concurrent RTL was Luuk Ikink gisteren opvallend kritisch over de rol van Johnny de Mol in deze kwestie.

Trial by media

Johnny denkt dat het zaaien van twijfels in de media precies de bedoeling is van de tegenpartij. “Johnny de Mol neemt met verbazing kennis van deze verhalen, die hij ziet als de zoveelste ordinaire publiciteitsstunt van Aachboun”, heeft zijn advocaat Peter Plasman laten weten.

“Van zware mishandeling is geen sprake geweest en poging doodslag is absurd, vooral na 6 jaar. Deze trial by media past helemaal in de chantage van de familie De Mol door dezelfde Aachboun.”

Dossier

De Johnny-Shima-rel:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen