Shima Kaes gaat in drie landen procederen tegen Johnny de Mol

De advocaten van Shima Kaes gaan in Nederland, Spanje en Mexico juridische stappen ondernemen tegen Johnny de Mol. Ze zijn totaal niet bevreesd voor deze ‘kleinere speler’, laten ze weten.

John de Mol en Johnny de Mol © William Rutten, Nick van Ormondt

John en Johnny de Mol reserveerden woensdag de voorpagina van De Telegraaf voor een ‘exclusive’ met John van den Heuvel. Ze maakten op deze prominente plek bekend een rechtszaak te beginnen tegen Shima’s twee advocaten, drs. Karim Aachboun en mr. Ad Aerts, omdat ze zich schuldig zouden maken aan ‘afdreiging’.

Drie landen

De Molletjes menen dat de heren hebben voorgesteld om bewijsmateriaal van de ‘gewelddadige’ Johnny de Mol te overhandigen in ruil voor een financiële tegemoetkoming. Shima Kaes stelt zes jaar geleden slachtoffer geweest te zijn van een gewelddadige relatie met Johnny, zo is sinds deze week te lezen in de Mol-biografie van journalist Mark Koster.

De advocaten laten weten niet alleen stappen te ondernemen tegen Mark Koster, maar ook tegen Johnny de Mol. Waarom dat in drie landen gebeurt is volstrekt onduidelijk. Het zou kunnen dat er tijdens vakanties naar Mexico en Spanje ook iets is voorgevallen tussen Shima en Johnny.

‘Molletjes zijn vals’

De messen zijn behoorlijk geslepen. “Cliënte heeft zich over deze kwestie nimmer richting de media uitgelaten uit piëteit voor de familie. Nu cliënte door de familie onterecht wordt aangevallen, is zij genoodzaakt zich hiertegen te verweren”, laten de advocaten van Shima weten in een persbericht.

En ook: “De valse actie van de heer John de Mol en zijn zoon, om ook ondergetekenden aan te vallen, is een vlucht naar voren van deze personen. Uit wanhoop heeft hun voormalige advocaat, mevrouw Jacqueline Schaap, zich recentelijk uit deze kwestie teruggetrokken en is zij medio november 2020 vervangen door advocaat Peter Plasman.”

‘Kleinere spelers’

De advocaten Karim Aachboun en Ad Aerts benadrukken totaal niet bang te zijn voor de miljardairsfamilie. “Na een jarenlange strijd voor rechtvaardigheid tegen minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus, die in een gelijkspel is geëindigd (…), kunnen wij u informeren dat wij niet onder de indruk zijn van kleinere spelers, zoals John de Mol en Johnny de Mol.”

“Aachboun is speciaal opgeleid door mr. Ad Aerts die mede is opgeleid door de vader van minister Grapperhaus, zijnde wijlen dr. F.H..M Grapperhaus (die staatssecretaris van Financiën was in het kabinet De Jong). Tot slot, wij beschermen onze cliënte, een vrouw die als slachtoffer in deze kwestie voor haar rechten durft op te komen tegen, in haar ogen, ‘de Goliath’ in medialand.”

Lees ook

De Johnny-Shima-rel:

Het hele persbericht kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen