John de Mol doet aangifte: Johnny’s ex dreigt met pittige onthullingen

Een pittige primeur in De Telegraaf vandaag: John de Mol én zijn zoon Johnny de Mol hebben bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam aangifte gedaan van poging tot afdreiging. Ze voelen zich bedreigd en gechanteerd met smaad en laster door twee juridisch adviseurs van Johnny’s ex Shima Kaes.

Johnny de Mol en John de Mol Beeld: NPO

Johnny de Mol had zes jaar geleden een liefdesrelatie met Shima Kaes en zij dreigt binnenkort een biografie over De Molletjes op de markt te brengen, met daarin ook pikante details over haar relatie met Johnny. Haar twee juridisch adviseurs hebben de familie via een deurwaardersbrief gevraagd om tot een schikking te komen. Nou, die komt er niet.

‘Agressie van Johnny’

Zowel vader John als zoon Johnny hebben aangifte gedaan omdat in die brief wordt gesuggereerd dat ze negatieve publiciteit af kunnen kopen door een schikking te treffen met Shima. Het zou dan met name gaan om de passage waarin wordt beweerd dat Kaes ooit door agressie van Johnny in het ziekenhuis behandeld moest worden.

John de Mol is er behoorlijk woest over: “Over onze rug wordt op een goedkope manier een boek vol roddel en achterklap onder de aandacht gebracht. In het geval van dreiging doen wij altijd aangifte bij de politie. Dat hebben wij bij eerdere bedreigingen ook altijd gedaan.”

Ranzig

Zijn advocaat Peter Plasman zegt: “Dit is een doorzichtige en ranzige poging om de familie De Mol geld af te troggelen op basis van verwikkelingen in een turbulente privérelatie van een kleine zes jaar geleden.”

Waarom is er alleen aangifte gedaan tegen haar juridisch adviseurs en niet tegen Shima zelf? “Zij heeft weliswaar deze figuren in de arm genomen maar op dit moment is niet duidelijk dat zij daarbij opdracht heeft gegeven om op deze strafbare manier te werk te gaan.”

Was Johnny agressief?

Maar: klopt het dat Johnny agressief was in zijn relatie met Shima? Peter Plasman in de aangifte: “In de relatie vonden met enige regelmaat confrontaties plaats, soms vrij heftige. Beide partners lieten zich daarbij niet onbetuigd. Er zijn handtastelijkheden geweest van beide kanten, van mishandeling is echter geen sprake geweest.”

Het artikel ‘Turbulente relatie Johnny de Mol nu ’ranzige dreiging’’ van John van den Heuvel leest u vandaag in De Telegraaf.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen