‘RTL en SBS durven Johnny de Mol-tape niet uit te zenden’

Mark Koster heeft het audiobewijs van de ‘hardhandige’ Johnny de Mol opgestuurd aan de redacties van RTL Boulevard en Shownieuws, maar zij durven het niet uit te zenden. Dat heeft hij vrijdag gezegd op BNR Nieuwsradio.

Johnny de Mol © William Rutten

SBS 6-ster Johnny de Mol is momenteel volop in het nieuws nu op straat ligt dat zijn relatie met Shima Kaes zes jaar geleden behoorlijk turbulent was. Ze zou tijdens hun relatie onder meer een gescheurde lip hebben opgelopen. Een telefoongesprek waarin hij dat min of meer bevestigt, staat in de deze week verschenen biografie over de familie De Mol.

Audiotape

Van dat telefoongesprek heeft Mark Koster, de schrijver van de biografie, een audiotape in handen. Die heeft hij ook opgestuurd aan RTL Boulevard en Shownieuws, zo werd deze week duidelijk in de uitzendingen van beide programma’s. Deskundigen aan de desk vertelden de tape te hebben beluisterd, maar deelden die niet met de kijker.

Ze durven niet, vertelde Mark gisteren in de Wilfred Genee-show The Friday Move op BNR Nieuwsradio. “Het is een bandje. Als je wil kan ik hem hier laten horen. Dan zou dit de eerste zender zijn die het durft uit te zenden.”

Wilfred: “Je wil het graag uitzenden, begrijp ik?”

Mark: “Ik wil het niet graag uitzenden, maar er zijn heel veel mensen die eraan twijfelen en als je het bandje dan naar de redacties toestuurt – alle redacties hebben het – dan zeggen ze: ‘Hmm, je hebt het nog best mild opgeschreven.’”

Hoe komt Mark aan de tape?

Hoe komt Mark eigenlijk aan de audiotape? Wilfred stelt dat Mark die tape heeft verkregen via Shima’s vorige advocaat Mark Teurlings. “Ik ga natuurlijk niet vertellen van wie ik het allemaal heb, maar ga er maar vanuit dat het allemaal klopt. Het is een bandje”, reageert Mark Koster.

Het is overduidelijk dat Shima het telefoongesprek stiekem heeft opgenomen, maar Mark wil dat niet met zo veel woorden bevestigen. “Het is opgenomen door het stel. Nee, niet door Johnny, maar het komt uit het stel. Die hebben dat gelekt.”

Dossier

De Johnny-Shima-rel:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen