Heftig: audiotape Johnny de Mol op internet, media worden getipt

Johnny de Mol gaat een verschrikkelijke kerst tegemoet. Daags voor zijn live-optreden in een kerstshow op NPO 1, is de audiotape van zijn heftige telefoongesprek met ex Shima Kaes uitgelekt.

Johnny de Mol © William Rutten

Dat er een geluidsopname is waarin Johnny de Mol en zijn ex-vriendin Shima Kaes praten over haar vermeende mishandeling, is geen geheim. Daar wordt namelijk gretig uit geciteerd in de Mol-biografie van Mark Koster. Hij heeft die audiotape ook als bewijs gedeeld met ‘bevriende media’ als RTL Boulevard en SBS Shownieuws, maar die durfden het volgens hem niet uit te zenden.

Audiotape op internet

Shima Kaes wilde enkele weken geleden via een kort geding voorkomen dat Mark Koster de audiotape in de openbaarheid zou brengen. Het kort geding was van de baan toen Mark beloofde om de geluidsopname niet verder te verspreiden. “Ik vermoed dat Kaes de opname en de foto’s om media- of juridisch-strategische redenen exclusief wil houden”, zei hij daarover.

Hoe dan ook: er is iemand die de geluidsopnames nu lekt via het internet en daarover media, waaronder Mediacourant, tipt. Ze worden sinds maandag op YouTube geplaatst en kort daarna weer verwijderd, mogelijk omdat Talpa adequaat ingrijpt. Ook nu staat de audiotape weer op YouTube.

Hardhandig

De passage die via internet wordt gelekt, is de passage die ook in het boek van Mark Koster staat. “Ik ben heel hardhandig geweest met je, en fucking terecht”, zegt Johnny daarin.

Shima: “Je hebt mijn mond vastgehouden, je hebt me de kamer niet uit laten gaan, je hebt me helemaal door elkaar geschud. ik heb gewoon een blauw oog gehad.”

Johnny: “Precies.”

De uitgeschreven versie kennen we dus al, maar door de geluidsopname komt het allemaal net iets heftiger binnen. Dat zal ook de bedoeling zijn van de persoon die de geluidstape lekt.

The Post Online

De opiniesite The Post Online heeft besloten om de audiotape online te embedden. “Hee, een anonieme upload met daarin het veelbesproken al dan niet geheim opgenomen audiofragment waarin Johhny de Mol toegeeft aan destijds zijn vriendin Shima Kaes zijn toentertijd vriendin Shima Kaes te hebben mishandeld”, schrijft de website.

“Wij hebben verder geen idee of dit dé opname is en of het wel legaal is om dat online te flikkeren, maar het staat gewoon op Youtube dus schuld van Google. Vergeet niet snel te rippen want weg = weg.”

Feestdagen

Tijdens de feestdagen is Johnny de Mol maar liefst twee keer te zien op televisie. De KRO-NCRV houdt ondanks alles vast aan zijn live-optreden tijdens een tv-show op kerstavond bij NPO 1, terwijl tante Linda de Mol zijn imago nog enigszins probeert te redden door hem uit te nodigen voor de oudejaarseditie van Ik Hou Van Holland.

Johnny de Mol bevestigde eerder dat hij inderdaad een explosieve relatie heeft gehad met Shima Kaes, maar van zware mishandeling of een poging tot doodslag is volgens hem geen sprake geweest.

Dossier

De Johnny-Shima-rel:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen