Peter R. de Vries wil seksfilmpje Fred van Leer niet zien

Peter R. de Vries wil het seksfilmpje van Fred van Leer niet zien. Hij ergert zich aan de sensatiezucht van anderen, die het filmpje wél willen zien. Dat heeft de misdaadjournalist vrijdagavond gezegd in RTL Boulevard.

Peter R. de Vries © RTL 4

Het seksfilmpje van Fred gaat het hele internet over en wordt gretig rondgestuurd in appgroepen, maar Peter heeft er – in tegenstelling tot de mannen van VI – geen behoefte aan. “De sensatiezucht van mensen kent geen grenzen. Dat is heel moeilijk tegen te houden.”

Mensen vinden het interessant, merkt Peter op. “Je merkt het vaak ook wel om je heen dat mensen zeggen: heb je het al gezien, heb je het al gezien? Nou, ik zal je heel eerlijk zeggen: ik heb dit filmpje niet gezien en ik wíl het ook niet zien.”

Peter is niet nieuwsgierig naar de masturberende Fred. “Ik heb daar geen enkele behoefte aan. Dat is de houding die in de maatschappij moet ontstaan, van: jongens, dit is illegaal, dit is onrechtmatig, je maakt mensen daarmee kapot, dat wil ik gewoon niet zien en ik wil er geen deel van uitmaken. Spreek ook anderen erop aan.”

Collega Nikkie Plessen, een vriendin van Fred, is het met Peter eens. “Wat Peter ook zegt: iedereen is hier kapot van. Ook als vrienden wil je hier gewoon niet naar kijken en wil je dit gewoon niet zien. Dan ben je zó kwaad op iemand die dit mensen kan aandoen. Dat je gewoon moedwillig dat filmpje post, vind ik heel heftig. Daarom vind ik het ook echt belangrijk: als je het filmpje hebt, stuur het gewoon niet door. Delete het, weg ermee.”

Verschrikkelijk

Peter leeft enorm mee met Fred. “Er maakt zich regelrechte paniek van je meester als zoiets gebeurt, dat je denkt: ik kan niet meer over straat, iedereen weet het. Het is echt verschrikkelijk als je zoiets overkomt. In die zin leef ik heel erg met hem mee.”

Wat is zijn advies? “Wat hij moet doen, is wat Peter Plasman ook al zei: in elk geval aangifte ervan doen. Dit is een zaak die dan publiciteit krijgt en meestal pakt de politie het dan wel op.

RTL

RTL, de werkgever van Fred, laat weten: “Het is een privékwestie en zou wat ons betreft privé moeten blijven. Wat we er wel over kwijt willen is dat wij sex shaming op welke manier dan ook veroordelen. Het heeft geen enkele invloed op de RTL-programma’s waarin Fred te zien is of zijn rol hierin.

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen