‘Complotdenker op tijdslot Wie is de Mol? Ik kijk niet!’

Na twee maanden megacijfers te hebben gescoord met Wie is de Mol, moet NPO 1 het nu weer zónder mollenjacht stellen op de zaterdagavond.

Kamp van Koningsbrugge Foto: AvroTros

Vanavond wordt de opvolger geïntroduceerd: Kamp Van Koningsbrugge. Hierin ondergaan vijftien gewone burgers acht dagen lang een loodzware militaire training. Wie haalt het eind van dit experiment waarbij zowel fysiek als mentaal het uiterste wordt gevraagd? Jeroen van Koningsbrugge is er om zijn rekruten een hart onder de riem te steken.

Die 3,5 miljoen kijkers van Wie is de Mol gaat Jeroen natuurlijk niet halen, maar een miljoen kijkers moet er met de geringe concurrentie – RTL 4 zendt de finale van Holland’s Got Talent uit, maar SBS 6 alleen een film – wel in zitten.

Wie in elk geval níet gaat kijken, is schrijver Arthur Japin. Hij liet van de week, in een inmiddels verwijderde tweet, blijken absoluut geen behoefte te hebben aan Jeroen van Koningsbrugge.

Arthur liet zijn ongenoegen blijken over deze keuze van de NPO, toen hij op Twitter voortdurend met advertenties over dit programma geconfronteerd werd: “Een complotdenker als kampleider… denkt u zelf dat iemand dit wil zien? U blijft mij dit de hele dag maar vragen, echt ik hoop over dit programma nooit meer iets te horen!

Complotdenker

Begin 2019 kwam Jeroen uit de kast als hysterische complotdenker. Hij gaf aan te geloven dat de Amerikanen zélf de Twin Towers hebben opgeblazen. “Ik heb er te veel dingen van gezien. Documentaires, maar ook de echte beelden. En daarop zie ik gewoon ontploffinkjes in de raampjes van de Twin Towers.

Jeroen gaf ook aan grote voorraden van gevriesdroogd voedsel aan te houden, voor als het land instort. “Je ziet hier en daar al een land omvallen, op een gegeven moment kun je die economieën niet meer oplappen. En dan gaan ze als dominosteentjes. Dat is denk ik het eerste wat gebeurt. En dat heeft állemaal gevolgen.

Kamp van Koningsbrugge is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen