Den Haag wil topsalaris Dominique Weesie aanpakken

Den Haag wil de salarissen aanpakken van overbetaalde omroepbobo’s als Dominique Weesie. Hij moet mogelijk al per januari ruim eenvijfde van zijn salaris inleveren. Dat meldt De Telegraaf, dat het uitgewerkte voorstel van mediaminister Arie Slob in handen heeft. Totdat er bij de NPO salarisplafonds werden ingesteld, was er jarenlang veel commotie over omroepsalarissen van NPO-sterren én bestuurders. Ook het salaris van Weesie, baas van mini-omroep PowNed, werd vaak uitgelicht.

Dominique verdedigde in 2013 zijn riante salaris van 213.000 euro. “Ik draai drie banen tegelijk. Ik werk elke dag van half negen tot twaalf uur ’s avonds. Dat is heftig“, riep hij.

De verontwaardiging van politiek en media bleef groeien. ‘6,4% van Powned-budget gaat naar Dominique Weesie’, kopte Spreekbuis in 2018.

Er gelden nu salarisplafonds bij de NPO, maar alsnog verdiende Weesie vorig jaar 188.361 euro. De algemeen directeur van PowNed, Lucas Goes, streek nog eens 177.840 euro op.

Slob wil hier een einde aan maken. Waar nu nog NPO-breed de WNT-norm van maximaal 201.000 euro geldt, komen er straks salarisplafonds in vier categorieën.

Kleine omroepen, zoals PowNed en WNL, zijn het grootste ‘slachtoffer’. “Het is precies de opzet van de regeling, die vooral de bestuurders treft van kleinere omroepen, waarvan de salarissen in verhouding tot het beperkte bereik, aantal leden en omzet hoog liggen“, meldt De Telegraaf.

Vooral de beloning die PowNed-bestuurders zichzelf toekenden zorgt in Den Haag voor irritatie.”

Weesie zou terugmoeten naar 148.000 euro, wat nog steeds een enorm hoog bedrag is. Ter vergelijking: het salaris van de minister-president is 170.910 euro.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen