Timmerman Thomas uit onvrede weg bij Eigen Huis

Geplaatst op wo 30 sep 2020 om 14:00

Timmerman Thomas Verhoef is uit onvrede opgestapt bij Eigen Huis & Tuin. Hij zag het nieuwe format, zoals deze momenteel dagelijks te zien is in het vijfuurslot van RTL 4, niet zitten. Dat heeft hij vanochtend gezegd in Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2. Thomas is niet zo’n fan van het nieuwe Eigen Huis & Tuin. “Ik was het niet zo eens met de nieuwe plannen. Ik vond het zoals het was gewoon erg leuk. We maakten mooie dingen en het is nu toch een ander programma geworden.

Het nieuwe Eigen Huis & Tuin doet helemaal geen grote klussen meer. Hij vindt het zonde hoe het format zo is verkracht. “Ze hadden er een klein beetje van af moeten blijven, maar dat is niet gelukt.”

Thomas is dus op eigen initiatief afgehaakt. “Ik wil doen wat ik leuk vind. Ik vind het niet erg om te fröbelen, maar niet elke keer. Dat is het gewoon nu wel. Het zijn kleinere klusjes.”

Voor een programma met grote verbouwingen is hij wel te porren. “Dan kan je meer de ambachten uitleggen. Dat is het leuke. Knutseldingetjes, daar ben je snel mee uitgeklust. Het vak is heel veelzijdig, je kunt zo veel vertellen en dat wil ik ook graag. Maar dat zat daar niet in. Ik dacht: dat gaan we niet doen.”

Wat doet hij nu? “Ik werkte ervoor ook gewoon voor mezelf als timmerman, dus dat doe ik nu gewoon fulltime. Ik ben gewoon in te huren.”

Foto: RTL
34 Reacties op “Timmerman Thomas uit onvrede weg bij Eigen Huis”


 1. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Boeiend

 2. Magnus Dickendorfer

  Gelijk heeft hij. Het programma nu is waardeloos.

 3. Sip

  Ik vond Thomas geweldig en wat hij zegt, het is een freubel- programma geworden.

 4. valerie

  De nieuwe versie van Eigen Huis & Tuin is een kloon van het format BinnensteBuiten, maar alleen lukt het in de verste verte niet om de sfeer en kwaliteit te evenaren.

 5. Bing Go

  Groot gelijk

  PvdVorst maakt HEEL veel kapot.

 6. Trudy

  Het programma is idd waardeloos geworden, terwijl het origineel stond als een huis..

  Eén van de geweldige veranderingen die Peter van der Vorst heeft geïntroduceerd…..

 7. Connie Witteman

  Zeg Thomas…….kan je mij niet komen verbouwen??

 8. Mike

  Joh wat maakt het uit wat je om vijf uur uitzendt. Peter vd Vorst is realistisch en verwacht ook niet veel. De ambities die ome John uitkraamt over middag tv bewijst maar weer dat ie steeds maar teruggrijpt naar oude tijden. Die zijn voorbij, maar goed, nog een paar weken en dan zijn we van Ome John verlost, als het om SBS gaat.

 9. Hendrik Jan

  Ik begrijp Thomas helemaal. Probleem met dit programma is dat de redacties altijd jonge mensen zijn met nul kennis van en affiniteit/ervaring met tuinen en klussen. Daardoor krijgt zo’n programma geen autoriteit. Bovendien wordt de inhoud volledig gestuurd door sponsors die producten willen aanprijzen. Er wordt dan geen enkele toets gedaan of de uitleg van het product überhaupt wel nodig is. Dat maakt het echt een beetje d e b i e l e n TV..

  Neem eens een voorbeeld aan de Britse programma’s in dit genre leuke mensen, humor en vooral kennis.

 10. b

  Het is nu een bagger slecht programma geworden . Eigenlijk is het alleen de naam Eigen huis en Tuin maar voor de rest is het een totaal ander programma. Vullerje tussen 1700en 1800 uur .

 11. idioot

  het is een jaren 70 programma geworden. maar goed, die doelgroep zit al MAX te kijken

 12. Annie van Achteren

  Waardeloos programma is het nu. Breng Nico met de vingervlugge handjes maar weer terug, desnoods achter de rollator. kunnen we nog ’n beetje lachen!

 13. Roelof

  Thomas is een top gozer en ooohhh wat heeft hij gelijk!

  Eigen huis en tuin is een verschrikking geworden en draait alleen nog maar op de naam. Alhoewel? De kijkcijfers zijn inmiddels ook ruk. Het is een soort van 5uur show geworden. Eeuwig zonde.

 14. Albert Verhinderd

  Oh, wat errug!

 15. 🤔 Ingrid

  Terecht! Thomas heeft gelijk dat hij niet, in het huidige flutprogramma , in een nep item wil figureren?

 16. jmp

  Tja Thomas, dát is nou typisch RTL, ergens in het personeelsbestand vond men nog een vergeten, over the hill zijnde RTL ‘sterretje’, mevrouw De Both, die zo nodig weer opgepoetst moest worden. En kennelijk heeft deze mevrouw De Both nog wel de juiste vriendjes bij de RTL directie.

 17. L. Koopmans

  Het programma wordt nu gesponsord door Vinted (van de slogen ‘als je het niet draagt, verkoop het dan’). Dus is het meer een vrouwen- dan een mannenprogramma geworden.

 18. jamai

  Toch is het jammer dat Thomas niet meer meedoet: hij is een ontzettend lekkere vent van wie ik graag zijn vleesgeworden drilboor in mijn lichaam in ontvangst zou nemen.

 19. Jan

  Ik vind dat vrouwmens van de Both vreselijk afleiden met dat rare hoofd en vreemde lichaam.

 20. Bart

  Ik denk dat Thomas niet mee wilde werken omdat in het vernieuwde format van Eigen Huis & Tuin Evelyn Struik er niet bij wilde hebben.

 21. margriet

  één keer gezien: een beetje van dit, een beetje van dat, eigenlijk heel veel wat inhoudelijk niets meer voorstelt. Nog even en dan verdwijnt het vanzelf.

 22. Carl

  Al die programma’s worden kapotgesponsord. Ze zijn een grote reclamespot. VTWonen Weer verliefd op je huis is de grootste bagger die er is.

 23. Dorus

  Wat een slecht programma is het geworden, zonde hoor…

 24. Dirk

  Laatst even gekeken. Een of ander suf wief dat een herfstkrans ging maken. De krans (wilgentenen, maar dan uit China) had ze op zijn best bij een tuincentrum gescoord, maar waarschijnlijker uit het koopjesrek van de Action geplukt. Vervolgens legde ze uit dat je er bladeren in kon steken. Of takken. En dat 5 minuten.

  Daarna ging een man met IQ 70 uitleggen dat je in een bos best dingen kon plukken, maar dat je wel goed moest kijken of het niet giftig was.

  Echt deze 10 minuten van mijn leven krijg ik nooit meer terug. Wat een waste of time. En dan vind ik Froukje de Both nog best leuk. Thomas heeft groot gelijk.

 25. anonymous

  Het is nu ern kut programma met die leeghoofd Froukje de Both die
  totaal ongeïnteresseert staat te presenteren.

 26. Jeffrey

  Goede kans voor SBS6 om hem binnen te halen. Hornbach als sponsor waarin grote verbouwingen worden gedaan.

 27. tobias

  Thomas. Je hebt groot gelijk, cool. Jouw vertrek bij rtl biedt je vast nieuwe kansen. Succes.

 28. Mick

  Die gaat straks op zondag De Grote Huisverbouwing doen op SBS6 ofzo.

 29. Dr. Bibber

  Ik keek de oude versie al nooit maar de nieuwe versie lijkt me al helemaal truttig

 30. Ben

  Petertje (ook anti zw pietschreeuwer) komt er achter dat hij ook uitgekotst wordt. De kijker is de baas. En die moeten hem niet meer. Zijn zgn politiek correcte gewauwel zijn kijkers totaal beu!!!
  Kijk naar engnekjinek. Zelfde laken een pak. Kijken in het echt nog geen 180.000 kijkers meer naar. Petertje heeft in zijn wanhoop gegrepen naar de npo-truc. Verander het meten net zolang tot je “veel kijkers” hebt. Welkom in de pinocciocratie. Wegkijken, theedrinken, over de bol aaien en liegen tot je er bij neervalt.

 31. Ben

  Hij heeft 100% gelijk. Het is gewoon ruk!!! Of k u t : kwalitatief uitermate teleurstellend!

 32. robert

  Wel sterk als je vanuit overtuiging zelf besluit te stoppen, zie je weinig gebeuren.

 33. Rona Co

  de Both heeft zeker de producer ge ***kt en dus een programma gekregen. Het programma is alleen (weer) een vervelend kookprogramma, met een vervelende, altijd beter wetende kok, die ook op zijn mooie smoeltje is aangenomen, want er komt niets speciaals uit zijn handen. kijk nooit meer.

 34. Bart

  @Dorus Een slecht programma geworden? Het is een 2.0 versie van het origineel. De laatste jaren op de zaterdagavond met Evelyn en bekende Nederlanders was pas slecht.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.