Johan Derksen had hardere maatregelen verwacht

Johan Derksen had verwacht dat Mark Rutte maandag strengere verscherpingen van de coronamaatregelen zou aankondigen. Dat heeft hij gezegd in Veronica Inside. Het valt Johan allemaal wel mee. Vanwege de scherpe stijging van het aantal coronagevallen, rekende hij op een soort milde lockdown. “Ik kijk er niet van op, ik had gedacht dat er hardere maatregelen zouden komen. Ik vind de maatregelen een beetje soft“, zo laat de 71-jarige voetbalanalist van Veronica weten.

De discipline van de Nederlanders is volgens Johan om te huilen. “Ik vind dat Nederland zich heel onvolwassen gedragen heeft. Na de eerste hype, toen we met zwetende handen naar de intensive care zaten te kijken, werden de teugels iets losgelaten en we zaten weer op elkaar op het strand.”

Extremisten krijgen steeds meer vat op het debat, merkt hij. “ Sindsdien krijg je steeds meer groeperingen en actievoerderders van ‘fuck corona’, maar je ziet aan de cijfers dat het absoluut geen onzin is.”

Veronica Inside zond maandag nog uit met publiek in de studio. “Misschien is het wel de laatste keer, hè, want er wordt hard ingegrepen. We hebben het zelf er een beetje naar gemaakt, hè? We zijn wat roekeloos geweest als Nederlanders.”

Overigens vindt Johan het wel onzin dat er geen publiek meer bij voetbalwedstrijden mag zijn. “Als ik de afgelopen weken alleen maar hoor dat er in de buitenlucht nauwelijks besmettingsgevaar is, dan vind ik dat slaan als kut op dirk.”

Het gaat om de binnenruimtes, weet Johan. “Ik begrijp best dat een volle kroeg een bron van besmetting kan zijn.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen