Johan Derksen had hardere maatregelen verwacht

Geplaatst op wo 30 sep 2020 om 14:45

Johan Derksen had verwacht dat Mark Rutte maandag strengere verscherpingen van de coronamaatregelen zou aankondigen. Dat heeft hij gezegd in Veronica Inside. Het valt Johan allemaal wel mee. Vanwege de scherpe stijging van het aantal coronagevallen, rekende hij op een soort milde lockdown. “Ik kijk er niet van op, ik had gedacht dat er hardere maatregelen zouden komen. Ik vind de maatregelen een beetje soft“, zo laat de 71-jarige voetbalanalist van Veronica weten.

De discipline van de Nederlanders is volgens Johan om te huilen. “Ik vind dat Nederland zich heel onvolwassen gedragen heeft. Na de eerste hype, toen we met zwetende handen naar de intensive care zaten te kijken, werden de teugels iets losgelaten en we zaten weer op elkaar op het strand.”

Extremisten krijgen steeds meer vat op het debat, merkt hij. “ Sindsdien krijg je steeds meer groeperingen en actievoerderders van ‘fuck corona’, maar je ziet aan de cijfers dat het absoluut geen onzin is.”

Veronica Inside zond maandag nog uit met publiek in de studio. “Misschien is het wel de laatste keer, hè, want er wordt hard ingegrepen. We hebben het zelf er een beetje naar gemaakt, hè? We zijn wat roekeloos geweest als Nederlanders.”

Overigens vindt Johan het wel onzin dat er geen publiek meer bij voetbalwedstrijden mag zijn. “Als ik de afgelopen weken alleen maar hoor dat er in de buitenlucht nauwelijks besmettingsgevaar is, dan vind ik dat slaan als kut op dirk.”

Het gaat om de binnenruimtes, weet Johan. “Ik begrijp best dat een volle kroeg een bron van besmetting kan zijn.”

Foto: SBS
23 Reacties op “Johan Derksen had hardere maatregelen verwacht”


 1. Bing Go

  De VVD achterban is belangrijker dan de gezondheid.

 2. ZeerNetteDame

  Dodo’s hier die nooit een oorlog hebben meegemaakt klagen over het eventjes voordoen van een mondlap voor hun lelijke gnomenkoppen. Ben blij dat je niet in China woont; daar weten ze wel raad met types zoals jullie. Schaam je diep.

 3. Huismaker

  Derksen (lijstduwer: Krol/Otten) neem ik niet serieus.
  Samen met Genee (cda) en Gijp (vvd) roepen ze wartaal uit.

  En worden zij ook betaald om de staatspropaganda rond te zenden ?

 4. Per Huismans

  Houd toch je kop over mondkapjes. Landen om ons heen gebruiken het al sinds maart en Veel meer ellende dan bij ons. Kijk naar Spanje Belgie USA etc. Helpt niet.

 5. Per Huismans

  Bij klachten met je dikke flikker gewoon thuisblijven Tokkies!

 6. Pieter

  Johan blijft dan thuis zelf ga jij ook steeds op pad
  Mondkapjes zijn schijnveiligheid zegt zelfs de RIVM en OMT
  Maar die partijen willen gewoon scoren bij de mensen over mondkapjes
  Schijnbaar bestaat de griep niet meer, je hoort er niets over, de griep heet nu corona
  Internisten zeggen zelf dat ze minder hoeven te blijven voor opname, die hebben zeker door dat ze de griep hebben

 7. Paul Lamote

  @Pieter
  Het RIVM wordt door niemand nationaal en internationaal nog serieus genomen.

 8. Mike

  “je ziet aan de cijfers dat het absoluut geen onzin is.”

  Welke cijfers?

  Die van PCR-tests die niet betrouwbaar zijn?

  Hoe betrouwbaar zijn die cijfers?

 9. Mike

  De personen die zeiken om anti mondkapjes sentimenr, moeten zich doodschamen.

  Prima als iemand die dingen die slecht voor je gezondheid zijn wil dragen maar dring het een ander niet op.

  Dat jij nu niet om je eigen gezondheid geeft..

 10. Ron

  Johan is een oude bange man die de hele avond naar die talkshows zit te turen, en die zich daarom ook niet verder laat informeren. En gaan daarom al die talkshows maar napraten. Er zijn heel veel Johannen en Johanna’s in Nederland. Hij praat precies zoals vele andere bange mensen die hetzelfde doen elke dag, talkshows turen…

 11. Geronimo

  Hoe strenger de maatregelen, hoe slechter de weerstand en het kweken van weerbaarheid tegen deze ziekte. Hoe zwakker de mensensoort uiteindelijk. Laat ik even andere factoren zoals de psychische gesteldheid, de economie, het onderwijs en sociale cohesie buiten beschouwing. Dus nee, domme Derksen, niet nog meer symboolspierballen.

 12. Biery Twalet

  Wat is Johan bruin

 13. Dj

  Ik zeg avond klok voor randstad 9uur tot 6 .ben eens met derksen

 14. hans

  @Mike Gaap, kunnen coronawappies nog met iets anders komen dan verzinsels dat de testen onbetrouwbaar zouden zijn? Begin dat onzinverhaaltje nu wel een beetje zat te worden.
  Dat verhaaltje dat de bedenker van de PCR test gezegd zou hebben dat hij hier niet voor bedoeld is is bewezen onzin, en dat er andere dingen dan Sars-Cov-2 gedetecteerd worden ook. Positieve testen worden ook nog eens dubbel gedaan waardoor de foutmarge ontzettend laag is.

  Het enige wat een test niet kan aantonen is of iemand op dat moment daadwerkelijk besmettelijk is. Dat is alles. Mocht je daadwerkelijk denken dat de complete zorgsector bezig is met een complot samen met de regering om je zogenaamd te onderdrukken ben je gewoon een randdebiel.

 15. Levered Buyout (EU takeover)

  Het kabinetsbeleid vergeleken met het naszi regime van 33-45 toont veel overeenkomsten. Zoals altijd maar blaten dat ze het beste voor het land en de natie doen, terwijl het objectief gezien meestens tegenovergesteld is. De term sabotage Junta is hier meer op zn plaats. Of het nou tav de covid is, de huizenmarkt, wegen, regeltjes, tav de EU, altijd is het schadevol. Ook al kwekt het Unilver-sourced kabinet van anders, de gezond verstand mensen weten wel beter.

 16. Leveraged Buyout (EU take over)

  Met Leveraged Buyout (EU take over) bedoel ik natuurlijk dat het grote geld de boel overneemt, tezamen met de EU. De enigsten die straks nog baat hebben van de nieuwe wereldorde zijn de fransen (EU), de immigranten en de bovenste laag iets, van 10-25% afhankelijk van de toegepaste standaard.

 17. Mondkapjes helpen niet

  @hans: je bent hier behoorlijk wat fake news aan het verspreiden vriendelijke vriend! Die PCR testen kloppen van geen kant dat is al diverse malen aangetoond en onderschreven.

 18. Positivo

  Inderdaad een strenger beleid was beter geweest. Om te beginnen Johan Derksen in thuisquarentaine plaatsen voor een jaar of 5. Die man is totaal niet op de hoogte van de nieuwe inzichten. Een angstige oude man.

 19. By the way

  Derksen noemt twee dingen: 1) de maatregelen zijn te soft en 2) de discipline van de Nederlanders is om te huilen.

  Wat is er niet ‘streng’ genoeg aan: blijf thuis werken, beperkingen op groepsgrootte, vroege sluiting horeca, mondkapjes in de publieke ruimte en nog zo wat van die dingen?

  Wat mij betreft ligt het niet aan de maatregelen, die zijn echt niet soft.
  Het ligt volledig aan de discipline van de Nederlanders dat het virus zich blijft uitspreiden over de bevolking.

 20. Shirley

  @Bythe way En dus dienen er maatregelen te worden opgelegd.

 21. Mike

  Thierry Baudet, Willem Engel, laten zien hoe hun volgers zich zomaar Influenceren ze Paraderen als sekteleider Jim Jones door hun volgelingen.

 22. By the way

  @Shirley: nogmaals, er zijn veel en soms stevige maatregelen. Mensen houden zich er niet of onvoldoende aan. Dan moet je niet meer of andere maatregelen nemen. Dan zit het in de handhaving ervan.

  Geen enkele maatregel helpt als mensen er zich niet naar gedragen.

 23. 010

  Derksen voor President. Denk dat Trump geen schijn van kans zou hebben.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.