Na Martijn Koning-drama: RTL bestelt Guido voor 31-12

Geplaatst op do 24 sep 2020 om 8:10

Het was afgelopen oudejaarsavond even behoorlijk schrikken voor RTL 4. De zender had Martijn Koning op de commerciële oudejaarsconference gezet, maar die bleek helemaal niet grappig. Het land was totaal in shock en haakte massaal af: er keken gemiddeld maar 537.000 mensen naar. En dat terwijl Guido Weijers er een jaar eerder nog 1,4 miljoen had. Dit laat RTL 4 niet nog een keer gebeuren: Martijn is diep onder de reservebank geschoven en Guido is weer ingehuurd voor 31-12.

Het nieuws werd gisteren bekendgemaakt in clubhuis RTL Boulevard. De kijker zag Guido Weijers aan de champagne zitten met Peter van der Vorst, het opperhoofd van RTL’s contentfabriek.

Peter haalt opgelucht adem. “Als er één jaar vraagt om een vrolijke afsluiting, dan is het 2020. Ik ben heel blij dat jij de oudejaarsconference weer voor ons gaat verzorgen.”

Guido vindt het wel een uitdaging om in coronatijd de planken op te gaan. “De oudejaarsconference is dit jaar natuurlijk onzekerder dan ooit, want hoe we het gaan doen, weten we nog niet. We hebben alleen maar met RTL nog afgesproken: ‘We gaan op oudejaarsavond sowieso een oudejaarsconference doen.’”

Het is overigens niet RTL 4, maar SBS 6 die Guido ontdekte als conferencier: daar maakte hij in 2006 zijn eerste oudejaars. Die was een grote hit met 1,7 miljoen kijkers en daarom volgden daar nóg vier edities. Na een uitstapje naar de KRO, is hij in 2014, 2017 en 2018 te zien geweest bij RTL.

Nog even terug naar Martijn Koning: die bleek na het oudejaarsdrama helemaal geen reflectievermogen te hebben. “Nee, het lag niet aan mijn grappen nee, die zijn allemaal briljant. Dan moet je inderdaad zoeken waar het dan aan ligt“, gaf hij aan.

Foto: RTL
23 Reacties op “Na Martijn Koning-drama: RTL bestelt Guido voor 31-12”


 1. Sjors van Sjimmie

  En nu maar hopen dat het wel gaat scoren, anders gaat het pijnlijk worden.
  Snap überhaupt niet de keuze toentertijd van die Koning Pipo; heb hem nog nooit op een grap kunnen betrappen..

 2. robert

  De stukjes redeneerders van de Mediacourant kunnen zo bij Weekend en Privé in dienst; wat een opgezwollen teksten. Het adagio is blijkbaar om van iedere mug een olifant te maken.

 3. Maarten den Heijer

  Het gaat slechts om één avond, laten we niet zo dramatisch doen!

 4. Henny Spekken-Bonen

  Guido is niet veel beter.

 5. Karbonade

  Ik zag Van der Vorst en Weijers aan een tafeltje zitten, samen aan de bubbels maar dat was duidelijk geen 1,5 meter afstand.
  Coronaboete!

 6. Famke Louis

  Jammer dat Peter mij niet heeft gebeld.

 7. Hans

  Dit zal wel van 20:30-22:00 uur op 4 komen.
  Paul de leeuw zal wel niet op ouderejaarsavond te zien zijn (
  Was geen succes vorig jaar ).

 8. Henny Spekken-Bonen

  OUDEJAARSCONFERENCE 2020 IS DE LAATSTE VOOR YOUP VAN ‘T HEK

  Ik schat vele miljoenen kijkers voor de NPO

 9. Kees Dekker

  Martijn was inderdaad een drama en begrijp niet wat hij nog steeds in de praatprogramma’s doet.

 10. Sjaak Trekhaak

  Vind Guido niet bepaald een topper…

 11. Bart

  Als NPO1 al met een oudejaarsconference komt dan zou RTL4 eigenlijk met iets anders moeten komen dan dat. Paul de Leeuw was vorig jaar een flop omdat Martijn er voor zat en omdat de show van Paul gewoon niet goed in elkaar zat. Weer als format die cadeau’s gebruiken en toen ineens weer Ranking the Stars. Na 0.00u ging hij van alles door elkaar doen aan cadeau’s uitdelen, liedjes zingen en het Ranking the stars spel. De show van Paul zijn altijd leuk als er een beetje chaos ontstaat maar dit was gewoon niet te volgen en gemaakte gezelligheid. Ook nog eens duidelijk dat het niet live was. RTL had het gewoon volledig vrij moeten geven wat Paul ging doen met als voorbeeld zijn oudejaars show uit midden jaren 90 (die met RTL Six beter dan nix) RTL4 zou ook met Beste kijkers jaaroverzicht kunnen komen en/of De grote Staatsloterij show nieuw leven in kunnen blazen. Deze laatste loterij mist nog steeds zo’n grote live show. Duur om te maken maar voor de Staatsloterij makkelijk te betalen.

 12. Lol

  Elk jaar weer hetzelfde ik snap niet dat ze geen nieuwe cabaretiers een kans geven, die grappen van Guido kennen we nu onderhand toch wel? Wat een armoe zeg.

  Misschien een talentenshow gaan uitzenden op zoek naar nieuwe cabaretiers.

 13. HansR

  Guido vindt zichzelf heel erg leuk en heel erg bezig met zijn oog afwijking. Martijn was helemaal niet zo slecht en zeker beter dan Guido die om zijn eigen “grappen” lacht.

 14. Martijn Koning

  Maftijn ‘spleet’ Koning mag er dit jaar zijn tanden helaas niet in zetten.

 15. ano@niem.nl

  Weer die lul van Weijers. Die kan er ook niets van. Doe dan gewoon niets.

 16. hemeltje

  alleen in brabant uitzenden.

 17. Mick

  Guido Weijers heeft altijd wel de leukste confernce vind ik zelf. Maar ja, niet zo moeilijk als de NPO niets beters weet te strikken dan Freek de Jonge en Dolf Jansen.

 18. Eva Quirinius

  Dat is goed nieuws! Dan hoeft de TV niet aan op oudejaarsavond, net zoals voorgaande jaren.

 19. StefanV

  Guido Weijers vond ik in 2018 in elk geval een stuk leuker dan wat NPO1 had te bieden. Tegen Youp zal -ie niet op kunnen, maar gelukkig kun je programma’s terugkijken.

  De show van Martijn Koning heb ik gezien en die was niet eens zo onaardig. Er zaten best leuke grappen in, maar het geheel was onvoldoende aangekleed. Te veel een moppentapper met een monoloog, te weinig een show met omlijsting.

 20. Lies

  Iedereen schakelt ongetwijfeld naar de laatste oudejaars van Youp van ’t Hek. Ik hoop dat Youp gaat knallen want god allejezus wat ben ik nu al klaar met 2020!

 21. Ouwe knakker

  @Eva Quirinius
  do 24 sep 2020 om 12:03
  Dat is goed nieuws! Dan hoeft de TV niet aan op oudejaarsavond, net zoals voorgaande jaren.

  Een slimme meid is op haar oudejaarsavond voorbereid.

  Ik ga ook maar es zo slim zitten wezen.

 22. J

  Er komt ook een oudejaarsversie van The Masked Singer op RTL4 volgens Angela de Jong bij Jinek.

  20:30 The Masked Singer
  22:00 Guido Weijers

 23. MC bezoeker 39

  @J Daar kun je mee aankomen. Martijn Koning en Paul de Leeuw was echt een verschrikking. Nog een reden voor Paul waarschijnlijk om zijn contract te ontbinden. Maar terecht gepasseerd in dat geval.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.