Na Martijn Koning-drama: RTL bestelt Guido voor 31-12

Het was afgelopen oudejaarsavond even behoorlijk schrikken voor RTL 4. De zender had Martijn Koning op de commerciële oudejaarsconference gezet, maar die bleek helemaal niet grappig. Het land was totaal in shock en haakte massaal af: er keken gemiddeld maar 537.000 mensen naar. En dat terwijl Guido Weijers er een jaar eerder nog 1,4 miljoen had. Dit laat RTL 4 niet nog een keer gebeuren: Martijn is diep onder de reservebank geschoven en Guido is weer ingehuurd voor 31-12.

Het nieuws werd gisteren bekendgemaakt in clubhuis RTL Boulevard. De kijker zag Guido Weijers aan de champagne zitten met Peter van der Vorst, het opperhoofd van RTL’s contentfabriek.

Peter haalt opgelucht adem. “Als er één jaar vraagt om een vrolijke afsluiting, dan is het 2020. Ik ben heel blij dat jij de oudejaarsconference weer voor ons gaat verzorgen.”

Guido vindt het wel een uitdaging om in coronatijd de planken op te gaan. “De oudejaarsconference is dit jaar natuurlijk onzekerder dan ooit, want hoe we het gaan doen, weten we nog niet. We hebben alleen maar met RTL nog afgesproken: ‘We gaan op oudejaarsavond sowieso een oudejaarsconference doen.’”

Het is overigens niet RTL 4, maar SBS 6 die Guido ontdekte als conferencier: daar maakte hij in 2006 zijn eerste oudejaars. Die was een grote hit met 1,7 miljoen kijkers en daarom volgden daar nóg vier edities. Na een uitstapje naar de KRO, is hij in 2014, 2017 en 2018 te zien geweest bij RTL.

Nog even terug naar Martijn Koning: die bleek na het oudejaarsdrama helemaal geen reflectievermogen te hebben. “Nee, het lag niet aan mijn grappen nee, die zijn allemaal briljant. Dan moet je inderdaad zoeken waar het dan aan ligt“, gaf hij aan.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen